Kastamonu’da, kar yağışı sonrası ulaşıma kapanan 518 köy yolunda karla mücadele çalışması sürüyor. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, yolda kalarak zincir taktı. Zincir takamayan bazı sürücülerin imdadına da gazeteciler yetişti.
Kastamonu’da birkaç gündür etkili olan kar yağışı, gün içerisinde şiddetini artırdı. Kar yağışı nedeniyle 1078 köyü bulunan Kastamonu’da 518 köyün yolu ulaşıma kapandı. Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, Merkez ilçede 100, Abana’da 8, Ağlı’da 3, Araç’ta 30, Azdavay’da 30, Bozkurt’ta 31, Cide’de 70, Çatalzeytin’de 40, Devrekani’de 35, Doğanyurt’ta 23, Hanönü’nde 5, İhsangazi’de 22, İnebolu’da 51, Küre’de 31, Pınarbaşı’nda 3, Şenpazar’da 20, Taşköprü’de 15 ve Tosya’da 1 köy yolu olmak üzere toplam 518 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.
Öte yandan ekipler, dünden itibaren 71 köy yolunu ulaşıma açarken, karla mücadeleyi aralıksız sürdürüyor.
ILGAZ DAĞINDA SİS ETKİLİ OLUYOR
Karayolu D-765 karayolunun Ilgaz Dağı geçişinde sis, ulaşımda aksamaya neden oluyor. Kar yağışıyla birlikte gün içerisinde etkisini artıran sis nedeniyle, Ilgaz Dağı’nın yüksek kesimlerinde görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü. Sürücüler, Çankırı ve Ankara’ya ulaşımı sağlayan karayolunda ilerlemekte güçlük çekti.
Trafik ekipleri, sürücüleri, takip mesafesini korumaları ve aşırı hızdan kaçınmaları konusunda uyardı.
92 KÖYE ELEKTRİK VERİLEMİYOR
Kastamonu’da kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışıyla birlikte Kastamonu’da 92 köye, elektrik verilemiyor. Ağlı’da 2, Bozkurt’ta 13, Çatalzeytin’de 22, Doğanyurt’ta 11 ve İnebolu’da 44 olmak üzere 92 köye elektrik verilemiyor. Ayrıca kar yağışı nedeniyle, 56 köyle haberleşme sağlanamıyor.
EKİPLER, KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Kastamonu Belediyesi Karla Mücadele ekipleri ile Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresine bağlı ekipler, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kastamonu Belediyesi, şehir merkezinde yolda ve kaldırımlarda biriken karları temizlemek için aralıksız çalışmalarını sürdürürken, kar temizleme çalışmalarının 24 saat esasına göre devam ettiği belirtildi. Ayrıca, Kastamonu İl Özel İdaresi ile Karayolları 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, 24 saat kesintisiz yolları açık tutmak için karla mücadele ediyor. Ekipler, kumlama çalışması yapıyor.
SÜRÜCÜLER YOLDA KALDI
Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, Kastamonu’da da birkaç gündür etkisini hissettirdi. Etkili olan kar yağışı nedeniyle, hazırlıksız yola çıkan sürücüler yolda kaldı. Kastamonu-İstanbul, Kastamonu-İnebolu ve Kastamonu-Ankara karayolunda geceyi benzinlikler ve yol kenarlarında geçirmek zorunda kaldı.
Ilgaz Dağında ise, etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücüler yolda kaldı. Sürücülerin imdadına habere çıkan gazeteciler yetişti. Gazeteciler, zincir takamayan bazı araç sürücülerine yardım ederek, zincir taktı. Gazetecilere teşekkür eden araç sürücüleri, zincirin takılmasıyla birlikte ancak yollarına devam edebildi. Araç sürücüleri, karla kaplı yolların açık tutulması noktasında ekiplerin çalışmalarını yetersiz buldu. Araç sürücüleri, yolların yeteri kadar tuzlanmadığını veya kumlanmadığını ileri sürdü.