Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, su ürünleri stoklarını artırmak iç sularda balıklandırma çalışmalarına ağırlık verdi. Bu kapsamda 31 ilde 320 su kaynağına 4 milyon balık yavrusu bırakıldı.
Göl, gölet ve baraj göllerinde balık stoklarını zenginleştirmek amacıyla 2014 yılında ülke genelinde 32 ilde 4 milyon adet yavru balık ile balıklandırma çalışması yapıldı. 328 su kaynağı içinde en fazla balıklandırma 500 bin yavru ile Eğirdir Gölü, 100 bin yavru ile Enez Gölü’nde yapılırken, bunu 65 binle Afyon Karakuyu Gölü, 60 bin ile Hatay Gölbaşı Gölü, 50 bin ile Ankara Boyalı Göleti ve 44 bin ile Kastamonu Terzi Göleti izledi. Ülke genelinde 2004-2014 yılları arasında su kaynaklarına toplam 53 bin 795 bin adet yavru balık bırakıldı. İç bölgelerde balık tüketiminin artırılması ve tüketime bağlı istihdam oluşturması amacıyla iç su kaynaklarında çoğunlukla doğal bir tür olan sportif ve ticari avcılıkta tercih edilen pullu sazan kullanıldı. Bu tür, sıkça tüketilmesi ve adaptasyonda başarılı olması sebebiyle tercih edildi. Bakanlık tarafından ayrıca yürütülen proje çerçevesinde 50 bin adet kalkan balığı ve 10 bin adet Mersin balığı yavrusu ile balıklandırma yapıldı.
Balıklandırmada kullanılan pullu sazan balıkları Bakanlığın Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilerek, su ürünleri kaynaklarına dağıtıldı. Çalışmada yaşama oranını artırmak amacıyla büyük yavru balıklar kullanıldı. Bu uygulamayla su kaynaklarına yakın yerleşim yerlerinde balık tüketiminin artırılması hedeflendi.
Sportif avcılıkta Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğe göre olta dışında tırıvırı, zıpkın, ağ vb. ile avcılığın yapılması yasak. Balıklandırma programı, illerden gelen taleplere göre Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğü’nce değerlendirilerek oluşturuluyor.