KASTAMONU (AA) - Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, ilçedeki tarım arazilerinde kış hazırlığının başladığını bildirdi. 

Akdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya'da 228 bin dekar tarım arazisi bulunduğunu söyledi. Vatandaşların sebze ve meyve hasatlarını tamamladıklarını ifade eden Akdiken, ilçe genelinde çiftçilikle geçimini sağlayan binlerce vatandaş bulunduğunu belirtti. 

Bu nedenle tarım arazilerinin bakımının çok önemli olduğunu vurgulayan Akdiken, şöyle konuştu.

"İlçemizde iklim şartları elverdiğinde tüm meyve ve sebzeler yetiştirilmektedir. Bu ürünlerin tamamının hasadı tamamlandı. İlçemize has çeşitli büyüklükteki 5 bin 500 meyve bahçesinde ve diğer tarım arazilerinde önümüzdeki yıla hazırlık amacıyla temizlik yapılmasının ardından meyve ağaçlarında kış mücadelesi yapılmaya başlandı. Yılda binlerce ton meyve ve sebze üretimin yapıldığı bu arazilerimiz, ilçemizin ekonomik olarak can damarlarından birini oluşturmaktadır."

Akdiken, bu nedenle çiftçilerin birim alandan daha çok ürün elde ederek emeklerinin karşılığını alabilmeleri için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getirerek, hayata geçirecekleri projelerle Tosya'yı bölgesinde sanayisinin ardından tarımda da söz sahibi yapacaklarını kaydetti.