Bölgesel Amatör Lig 3’üncü Grup’ta geride kalan hafta Yeşilyurtspor’u 1-0 yenen 44 Malatyaspor, deplasmanda Gaziantep temsilcisi Şehit Kamil Belediyespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor.
Yeşiltepe 3 Nolu sahada çalışmalarını sürdüren 44 Malatyaspor’da eksik futbolcu bulunmazken, oyuncuların 3 puana şartlandıkları öğrenildi.
Takımın Yardımcı Antrenörü Engin Beltekin yaptığı açıklamada, üst sıralarda mücadele ettikleri rakiplerle aralarında ekonomik anlamda büyük farklar bulunduğunu kaydetti.
Kilis Belediyespor ve Dersimspor’un şampiyonluk yarışında kendilerinden daha avantajlı olduğunu söyleyen Beltekin, “Üst sıralarda şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz Dersimspor ve Kilis Belediyespor yarışta bizden daha avantajlı. Biz onların arkasından hata yapmalarını bekleyeceğiz. Bizim takımımız mütevazı bir takım. Yine de elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah sezon sonunda şampiyon oluruz. Ama dediğim gibi gerçekçi olmak lazım. Biz kovalıyoruz. Onlar daha avantajlı" dedi.
Rakipleriyle kendi sahalarında karşılaşmalarının bir avantaj olduğunu kaydeden Beltekin, “Rakiplerimizden iki takım buraya geliyor. Tabi bu bizim için bir avantaj. Her maçımız final. Geçen hafta Yeşilyurt ile oynadık finaldi. Ondan önce Karaköprü ile oynadık o maç da finaldi. 9 maçımız var, hepsi de final. Sahamızda karşılaşacağımız rakipler bizim sahamıza gelene kadar puan kaybederler ise, bu büyük avantaj olur. Tabi bir de olayın maddiyat tarafı var. Bu konu çok önemli. Bizim mütevazi bir kadromuz var. Transferde sadece 1 oyuncu alabildik. Rakiplerimiz 5-6 oyuncu transfer etti. Transfer listemizde istediğimiz oyuncular vardı ama alamadık. Bunu sağlayamadıktan sonra bir yere kadar mücadele edebiliyorsunuz. Biz yine de mevcuttaki takımla elimizden geleni yapıyoruz. Biz de istiyoruz bu şehre bir 3.lig takımı kazandırmak. Ama biliyorsunuz bunun planlaması sezon başı olur. Şuan da bile 44 Malatyaspor toplamış olduğu puanla başarılı sayılır” şeklinde konuştu.
Bu haftaki Şehit Kamil Belediyespor maçının zor bir maç olacağını da sözlerine ekleyen Beltekin, “Bu ligin altı üstü yok. Şehit Kamil takımı düşmeme mücadelesi veriyor. Dolayısıyla bizi yenmek isteyecekler. Rakiplerimiz de zorlu maçlara çıkacaklar. Umarım yarışın sonunda gülen taraf biz oluruz” ifadelerini kullandı.