Bu yıl Aralık ayında 3.’sü düzenlenecek olan ’Uluslararası Mersin Maratonu’ için hazırlık çalışmaları başladı. ’Mersin’e koş, Mersin’de koş’ sloganı ile düzenlenecek olan maratonda bu yılki hedefin 50 bin katılımcı olduğu vurgulandı.

3 Aralık 2017 tarihinde yapılacak olan ’3. Uluslararası Mersin Maratonu’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Mahmut Halal ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in de katıldığı toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de yer aldı.

Vali Yardımcısı Mahmut Halal, geçen yıl oldukça başarılı ve güzel geçen bir maraton yapıldığını hatırlatarak, "Fakat maratonun olduğu gün İstanbul Beşiktaş’ta bir patlama olmuştu. Buna rağmen oldukça verimli geçen bir organizasyon oldu. İnşallah bu yıl çok daha başarılı bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ise bu yıl 3.’sü gerçekleştirilecek olan ’Uluslararası Mersin Maratonu’nun 3 Aralık 2017 tarihinde yapılacağını söyledi. Maratonun uzun soluklu bir hazırlık gerektirdiğine işaret eden Gökbel, "İki ayımız kaldı, belki komiteyi ilk defa topladık ama biz bundan önce ön çalışmaları yaptık. Geçen yıl 27 bin civarında katılım vardı. Bu oldukça yüksek bir rakamdı. Çünkü ilkinde bin 100 civarında idi. İkinci de 27 bine çıktı. Bu maratonda hedefimiz 50 bin katılımcı. Bunun için komite üyelerinin ve paydaş kurumların desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Vedat Yüksel ise geçen yıl gerçekleştirilen ’2. Uluslararası Mersin Maratonu’nda yaptıkları çalışmalar ve bu yıl 3.’sü gerçekleştirilecek olan maratonla ilgili yapacakları çalışmalar hakkında sunum yaptı. Yüksel, bu seneki amaçlarının geçen seneki rakamların çok daha üzerine çıkmak olduğunu vurgulayarak, "Dolayısıyla Uluslararası Mersin Maratonu’nu, tüm şehrin girebileceği, tüm şehrin aidiyet duygusunu gelişebileceği etkinlik haline getirmek. Tabi ki bununla birlikte sporu sevdirmek, bir spor kültürü oluşturmak ve Mersin’in tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Maratonun, bir şehrin tanıtımında çok büyük önem arz ettiğini dile getiren Yüksel, "Örneğin Boston’u kimse bilmiyordur ama Boston Maratonu o şehre ün kattı. Biz yeni doğduk ve şu anda emekleme aşamasındayız. Türkiye’de şu anda bu işi en iyi götüren İstanbul Avrasya Maratonu ve şu an 39.’sunu yapacaklar, onlar 39 yaşında biz henüz 3 yaşındayız. İstanbul maratonu 3 yaşında iken katılımlara baktığınızda çok düşük. 100, 200, 300 civarında. Biz ikinci yılımızda çok ciddi rakamlara ulaştık" şeklinde konuştu.

"Bronz kategori hedefliyoruz"

Maratonun ilk senesinde 5 yıldız aldıklarını, bu yılki hedeflerinin ’bronz kategori’ olduğunu ifade eden Yüksel, bu kapsamda IAAF (Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği) gözlemcilerinin de bu maratonu takip edeceğini ve ayrıca bir doping merkezi ile basın merkezinin de 3. Uluslararası Mersin Maratonu çerçevesinde oluşturulacağını kaydetti.

Geçen yılki para ödülünün toplamda 155 bin lira olduğunu hatırlatan Yüksel, bu yıl ise toplam ödül miktarını 300 bin liraya çıkardıklarını, dağılımın ise önümüzdeki süreçte belirleneceğini söyledi. Yüksel, maraton kapsamında ayrıca bazı sanatçı ve ünlü isimlerle de bir araya geldiklerini ve bu isimleri organizasyona dahil etmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.