Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, mahalle muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Ereğli Belediyesi Encümen Salonunda düzenlenen programa, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve ilçeye bağlı Atakent, Aydınlar, Acıpınar, Aziziye, Acıkuyu, Aşağı Göndelen, Aşıklar, Akhüyük mahallesi muhtarları katıldı.
Vatandaşların yaşam kalitelerini yükseltecek hizmetleri hayata geçireceklerini belirten Özgüven, sorunları birlikte masaya yatıracaklarını, çözüm sürecini birlikte takip ederek hizmet üreteceklerini söyledi.
Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen mahallelerin muhtarları; yol, içme suyu, altyapı, park, konteyner gibi sorunları olduğunu ifade ederken, merkez mahalle muhtarları ise imar, yol, altyapı, doğalgaz, park gibi sorunları olduğunu belirtti. İmar ve doğalgaz sorununa kısa vadede çözüm üretmenin zor olduğunu kaydeden Özgüven, Büyükşehir Yasası’yla birlikte altyapı sorununu ön plana taşıdıklarını ve 87 mahallede altyapıyı çözüme kavuşturacaklarını kaydetti. Altyapısı tamamlanan mahallelerde üst yapı çalışmalarına başlayacaklarını vurgulayan Özgüven, kaldırım, soğuk ve sıcak asfalt ve kilitli taş döşeme çalışmaları ile mahallelerin çehresini değiştireceklerini söyledi.
Acıkuyu Mahallesi’nin kullandığı kuyu suyu ve Aşıklar Mahallesi’nin köprüsünün genişletilmesi konularını da Büyükşehir Belediyesi ile masaya yatırarak çözüme kavuşturacaklarını söyleyen Özgüven, Mehmet Akif İlkokuluna karşı caddelerden gelen öğrencilerin kullanabilmesi için üst geçit yapılması konusunu da Büyükşehir’e taşıyacaklarını dile getirdi. Özgüven, Bu projenin Ereğli tarihinde bir ilk olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Özkan Özgüven Ereğli’ye kalıcı hizmetler bırakmak istediklerini belirterek, bu hizmetleri muhtarlarla birlikte istişare ederek yapacaklarını sözlerine ekledi.