ORDU (AA) - Ünye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bekir Şimşek, "Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı UKOME kararı ile ilçedeki 40 noktada dolmuş hatları duraklarının yenileme çalışmaları başladı” dedi.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı UKOME’nin aldığı kararla ilçedeki dolmuş duraklarının yenileme çalışmalarının başladığını söyledi.

İlçede 40 noktada dolmuş hatları duraklarının yenileceğini belirten Şimşek, 4 metre uzunluğunda ve 1,5 metre eninde olan yeni dolmuş duraklarının büyük olması nedeniyle Hükümet ve Belediye Caddelerine konulamayacağını belirterek, durakların yenileneceği yerlere ilişkin şunları kaydetti:

“İlçemizde mevcut dolmuş duraklarındaki kabinler, İstanbul, Ankara gibi Büyükşehirlerdeki kabin şekline getiriliyor. Ancak Üye’de kabin kurulacak birçok yerde ebatlar kurtarmıyor. Yeni kabinler 1,5 metre eninde ve 4 metre boyunda olacak. Bu yüzden şehir içinde birçok yere kuramıyoruz. UKOME Ünye için 40 tane kabin yaptırmış. Hükümet ve Belediye Caddesindeki kaldırımlar bu yeni kabinlere yetmiyor, Akkuş Niksar Caddesi’nin de belli noktaları bu ebatları kurtarıyor. Bu kapsamda kabin mantolama işlemleri birkaç gün önce başladı ve bir hafta içerisinde çalışmaların tamamlanması hedefleniyor.”