Bursa belediye tarihinin en büyük anıt yapılarından biri olan Timsah Arena’da incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, stadın açılış için gün saydığını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son şeklini alma aşamasına gelen stadyumun ligin 6. haftasında oynanacak Eskişehir maçı öncesinde açılışının yapılacağını hatırlatarak, “Modern stadımızın son eksikleri de gideriliyor. Dünyanın en üst kategorisinde nitelikleri olan Türkiye’nin en güzel stadını Bursa’ya kazandırıyoruz. Çim hazır, dış alandaki kaplamalar da hemen hemen bitti. Maç yapılabilecek hale gelen saha içinin yanı sıra elektronik cihazlar takılıyor, çevre düzenlemeleri de hızla tamamlanıyor” dedi.
Başkan Altepe, stadın aydınlatmasının tamamlandığını sözleyerek, “Stadımız artık geceleri de aydınlanıyor, tüm aydınlatma cihazları takıldı. Son sistem elektronik skorboardların montajları tamamlandı, denemeleri yapılıyor. Saha kenarındaki elektronik reklam panolarının da montajları yapılıyor” diye konuştu.
"SİSTEMLERİN KURULMASI BİRAZ ZAMAN ALACAK"
Başkan Altepe, Bursa Büyükşehir Stadyumu’nun özellikli bir stat olduğunu da vurgulayarak, “Stadımızı Ağustos sonunda yapılacak ilk maça hazırlıyorduk. Fakat futbol federasyonumuz tarafından düzenlenen turnike girişleri, Passolig kart ve kamera sistemlerinin kurulması biraz daha zaman alacak. Dolayısıyla ilk iki maç Atatürk Stadı’nda oynanacak. Gençlerbirliği maçından sonra oradaki bazı cihazlar ve kumanda sistemleri buraya aktarılacak. Sistemin tamamlanmasıyla da üçüncü maç olan Eskişehirspor maçı burada oynanacak. Eskişehirspor maçından yaklaşık iki akşam önce de buranın açılışını gerçekleştirmiş olacağız” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, Bursa’nın stadyum için gün saydığını ve heyecan duyduğunu ifade etti.