SİVAS'ta kullandığı halk otobüsü ile izinsiz olarak hattan çıkıp şehit cenazesine yolcu taşıdığı için otobüs şoförlüğünden men edildiğini ileri süren 37 yaşındaki Atakan Bek'i yalancılıkla suçlayan Sivas Belediyesi, otobüs içerisinden kaydedilmiş kamera görüntüleri yayınladı. Otobüsün cenaze öncesindeki görüntüleri servis edilirken, cenazenin götürülüşü sırasındaki görüntüler ise verilmedi. Kayıtları izleyen şoför Atakan Bek, "Bütün uydu takip sistemleri, mobese kameraları kayıtları mevcut. Araçta cenaze namazı sırası ve sonrasındaki görüntüleri de yayınlasınlar. İspat edemezlerse belediye başkanını istifaya davet ediyorum" dedi.
Geçen hafta Şırnak'ta şehit düşen polis memuru Muhammet Onur Demir'in pazar günü yapılan cenaze törenine bazı halk otobüslerinin izinsiz katılması nedeni ile başlatılan soruşturma kapsamında, istenen savunmayı Facebook'ta paylaştığı için şoförlükten men edilen Atakan Bek ile ilgili olarak Sivas Belediyesi, olay gönü cenaze namazı öncesinde otobüsün içerisindeki kamera kayıtlarının bir kısmını montajlı olarak yayınladı. 9 Ağustos pazar günü 12.02 ile 12.33 arasını gösteren montajlanmış 2 dakika 10 saniyelik görüntülerde, kentteki yolların bazılarının şehit cenazesi yoğunluğu nedeni ile kapalı olmasından dolayı 4 yolcuyu indirmesi görülüyor.
Belediyenin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Atakan Bek söz konusu Pazar günü Şirinevler Kümbet hattında çalışırken saat 12.02'de izinsiz bir şekilde Atatürk Caddesi üzerinde yol kapalı yalanını söyleyerek otobüsteki yolcuları boşaltıyor ve hattan çıkıyor. Oysaki o saat itibariyle şehir içinde kapalı hiçbir yol söz konusu değil. Daha sonra araç içinde yüksek sesle müzik dinleyerek, şehir içinde tur atıyor. Cenaze törenin ardından otobüse kendi arkadaşlarını bindirerek konvoya katılıyor. Ancak kamera görüntülerinde Atakan Bek ve arkadaşları cenaze konvoyunda mı? Yoksa düğün konvoyunda mı? belli değil. Araç ilerlerken yandaki arkadaşı ile şakalaşıyor. Arkadaşı 'Şehitler ölmez' diye halkın manevi duygularını yansıtan sloganla dalga geçerken, kendisi de 'kahveye kaçta geleceksin' diye slogan atıyor. Belli bir süre ilerledikten sonra şehidimizin cenazesinin defnedileceği Yukarı Tekke Mezarlığı'na gitmeden konvoydan çıkarak şehir içine dönüyor."
DİĞER GÖRÜNTÜLER NEREDE?
Belediyenin sosyal medya ve basına servis ettiği otobüs içi görüntüleri izleyen şoför Atakan Bek, görüntülerin tamamen montajlı, cenaze öncesine ait görüntüler olduğunu belirterek, o saatlerde yolcuları bıraktıktan sonra otobüslerin toplanma merkezine gittiğini, daha sonra diğer otobüslerle birlikte cenaze için Ulu Cami önüne geldiklerini söyledi. Bek öğlen ezanının 12.44'te okunduğunu, cenaze namazının kılınmasından sonra cenazeye gitmek isteyen kadınları konvoyla birlikte Yukarı Tekke Mezarlığı'ne taşıdığını, şehitlik girişinde yolcuları bırakıp durağa döndüklerini belirterek, şöyle dedi:
"Sivas Belediyesi ne yapacağını şaşırmış vaziyette. 12.33'e kadar olan kayıtları yayınlamışlar. Hala cenazeye gitmediğimzi iddia ediyorlar. 12.33'te en son Ulu Cami önünde cenazeyi beklerken ve benim araçtan inip camiye gittiğim görüntü var. 12.33'ten sonraki kamera kayıtlarını da versinler. Neden sadece cenazeden önceki kayıtları veriyorlar. Yalan üstüne yalan söylemeye devam ediyorlar. İşimden atıldığım gerçeği devam etmekte. Şimdi üzerime oyunlar oynayarak yalancılık ile suçlanıyorum. 12.33'den sonraki kayıtlarım neden yayınlanmadı. Neden kese kese yayınladılar. Sivas Belediye Başkanlığı ve Halk otobüsü kooperatifi hakkında ve bu haberleri servis eden basın kuruluşları hakkında yalan haber ve beyanda bulunmaktan suç duyurusunda bulacağım."
'HAZİNE BULMUŞ GİBİLER'
Belediyenin yayınladığı görüntülerin tümünün cenaze konvoyu öncesine ait olduğunu bir kez daha hatırlatan Bek aracın nerede olduğuna dair araç takip sistemi kayıtlarını göstererek, şöyle devam etti:
"Kamera görüntülerinde, bazı arkadaşlarımızla görüşmemiz var. Benim de, 'Kahveye ne zaman geleceksiniz' şeklinde bir söylemim oldu. Bu akşam arkadaşlarımız ile ne yapacağımızın bir esprisiydi. Sanki bunu hazine bulmuş gibi benim hakkımda 'Yalancının mumu' ifadelerini kullanarak abarttılar. 12.33'e kadar olan görüntüleri paylaştılar. Sonraki görüntüleri vermemelerindeki maksat nedir. Madem ben yalancıysam, sonraki görüntüleri de verin. Bütün doğrular gün yüzüne çıksın. Bu otobüslerin uydu takipleri mevcut. Mobese kameraları var. Bütün kamera kayıtlarını çıkarsınlar. Emniyet Müdürlüğü'nden bunları alabilirler."
'HODRİ MEYDAN'
Sivas Belediyesi'nin kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunacağını öğrendiğini ifade eden Bek şunları söyledi:
"Ben de belediye hakkında bulunacağım. Ben de onların yalancı olduğunu iddia ediyorum. Hodri meydan. Bütün görüntüleri çıkarsınlar. Mobese kayıtları, otobüs içerisindeki 12.33'ten sonraki görüntüleri çıkarlım. Yalancıysam ben hakkımda verilecek idam kararına bile razıyım, ama kendileri yalancı çıkarsa sayın belediye başkanının istifa etmesini isteyeceğim."
Öte yandan Sivas Belediyesi otobüs içerisinde 12.33 ve sonrasına ait görüntüleri ise taleplere rağmen yayınlamadı.

FOTOĞRAFLI