20 yıldır kırmızı bültenle aranan Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol ile AK Parti İstanbul binalarına saldırı düzenleyen Fadik Adıyaman, Ankara’da düzenlemeyi planladıkları eylemi gerçekleştiremeden denizden kaçak olarak geldikleri Aydın’da yakalanmıştı. Söke Otagarı’nda otobüse binerken gözaltına alınan iki teröristin taşıdığı gitar kutusunda çok sayıda silah ele geçirilmişti.

Akşam saatlerinde sorgulanmak üzere Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne sevk edilen zanlılar, sabah saatlerinde sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman’ın emniyetten çıkışı ve Aydın Devlet Hastanesi’ne getirilişleri sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis ekipleri tarafından slogan atmaları engellenmeye çalışılan İsmail Akkol, “Dilek Doğan’ın hesabı da sorulacak”, Fadik Adıyaman ise “Berkin’in katilleri hesap verecek” şeklinde cümleler sarf etti.

VATANDAŞLAR TERÖRİSTLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Aydın Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde bulunan vatandaşlar, İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman’ın hastaneye giriş çıkışını merakla gözlerle izledi. İki terörist hastaneden ayrılacağı sırada polis aracına yaklaşan iki vatandaş, “Allah sizin belanızı versin” diyerek tepki gösterdi.