Üniversite tercih döneminin devam ettiği şu günlerde Türkiye’de sağlık kurumlarının artmasıyla sağlık personeline duyulan ihtiyacın hissedilmesi unsurunu göz önüne alan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli, tercih yapacak öğrenciler için beslenme ve diyetetik, odyometri, anestezi, ilk ve acil yardım gibi bölümleri ön plana çıkaran bir liste hazırladı.
Türkiye’de insanların sağlığa verdiği önemden dolayı devletin kamu hastanelerinin çoğalması ve özel hastanelerin açılması sonucunda sağlık personeli ihtiyacı doğdu. Üniversite tercihlerinin devam ettiği şu günlerde bu unsuru göz önünde bulunduran İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli, bu yıl üniversite tercihi yapacak olan öğrenciler için fizik tedavi, beslenme ve diyetetik, odyometri, anestezi, ilk ve acil yardım, perzüsyon, hemşirelik, elektronörofizyoloji, biyomedikal cihaz teknolojisi, patoloji ve tıbbi labaratuar teknikleri gibi önümüzdeki yıllarda geçerli olacak ve iş imkanı hazır mesleklerin listesini oluşturdu.
‘’SAĞLIK ALANINDAKİ BÖLÜMLERİN TERCİH EDİLMESİYLE YENİ TIP FAKÜLTELERİ AÇILMAYA BAŞLADI’’
Türkiye’nin Ortadoğu, Asya, Afrika ve Avrupa için odak nokta ve cazibe merkezi olduğunu belirten Gayretli, Türkiye’de tıp alanında çeşitli buluşların ortaya çıkması ile bu bölgelerden gelen hasta sayısının yüzde 15’e çıktığına dikkat çekti. Türkiye’de ve dünyada kuş gribi gibi bilinen ve bilinmeyen hastalıkların ortaya çıkarak yaygınlaşması sonucu tıp ve sağlık alanlarındaki bölümlerin çoğaldığını söyleyen Gayretli, bu bölümleri tercih eden öğrenci sayısının artması ile yeni tıp fakültelerinin açılmaya başladığına dikkat çekti.
‘’ TIP FAKÜLTELERİNİN AÇILMASINI YÖK DE DESTEKLİYOR’’
YÖK ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın yeni tıp fakültelerinin açılmasını teşvik ettiğini ifade eden Gayretli hem vakıf hem de devlet üniversitelerinin bu teşvikten dolayı harekete4 geçerek ihtiyaç duyulan sağlık personelini yetiştirme azmi içine girdiğine dikkat çekti. Doktorluk gibi önemli bir mesleği yapan kişilere her zaman ihtiyaç olacağına değinen Gayretli, ‘’ Şuanda Sağlık Bakanlığı Türkiye’nin doktor açığını karşılamak için yurt dışından doktor transfer etme yollarını araştırmaktadır. Oysa ki vakıf üniversiteleri şuan ki imkanlarıyla hem tıp fakültesi hem de hastane açarak başarılı idealist doktorlar yetiştirmeyi en güzel şekilde yapabilecek durumdadır’’ dedi.