Cumhuriyet Halk Partisi’nin en genç ve ilk kadın Milletvekili aday adayı Çiğdem Şekerci Kilise-Yaman Restoran’da düzenlenen kahvaltıda CHP Zonguldak Milletvekilliği aday adaylığını ilan etti.
CHP’lilerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyona, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nursel Kurtman, Kozlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Şengül Kocabaş, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Gökçebey Eski Belediye Başkanı Zeki Kılıçarslan, Hacımusa Eski Belediye Başkanı Veysel Özsaraç, İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, İl, ilçe kadın kolları üyeleri Belediye Meclis Üyesi Cavit Zülfikar, Kent Konseyi Kadın Meclisi başkan ve üyeleri, Emekçi Kadınlar Derneği Başkanı Yüksel Yayla ve yönetim kurulu üyeleri, ALMUDER Şube Başkanı Necdet Özkan, CHP Milletvekili Aday Adayları, Şeref Aydınlı, Umut Başoğlu, Harun Akın, Şerafettin Turpçu, Erol Sarıal, Osman Yayla, Sinan Kudu, partililer ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Düzenlenen kahvaltının ardından kürsüye çıkan Çiğdem Şekerci basın mensuplarına ve davetlilere gerçekleştirdi açıklamada, “Ben CHP Zonguldak Milletvekili aday adayları içerisinde şu anda en genç ve başka kadın aday adayı başvurusu olmazsa eğer, tek kadın aday adayıyım. Ben isterdim ki bu görevlere en fazla kadınlar ve gençler başvursun. Listelerdeki, başarılı, donanımlı gençlerimiz ve kadınlarımız karşısında tecrübeli siyasetçilerimiz korksun. Kadınlarımız elini taşın altına koysun isterdim. Milletvekillerini doğuran, büyüten, yetiştiren kadınlarımız, mecliste hem anaç, hem otoriter, hem de eğitimci kişilikleriyle tarih yazarlar. Buna yürekten inanıyorum. Ülkemizde kadına verilen değeri hepiniz görüyor ve yaşıyorsunuz. Gençlerimiz ise işsiz, aşsız ve küskün. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadınlar ve gençler azınlıkta. Kadınların haklarını savunacak, gençleri anlayacak, dinleyecek vekillere ihtiyacımız var. Siyasette artık elini taşın altına koyacak çağdaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurduğu Cumhuriyet değerlerini tüm engellemelere rağmen koruyacak, gözetecek bireylere ihtiyaç var.
Toplumu şekillendiren kadındır, kadın değişirse toplum da değişir" dedi.