İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL, () ANAYASA Mahkemesi Eski Başkanı Haşim Kılıç, İstanbul'da katıldığı etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Siyasete girip girmeyeceği sorulan Kılıç, "Ben şu an da ülkeye hizmet etmenin sadece siyasi partilerle olacağına inanmayan birisiyim. Şüphesiz ki siyasi partileri küçültme veya itibarsızlaştırma anlamında söylemiyorum. Siyasi partiler bu ülkenin vazgeçilmez değerleridir. Siyasi partiler sorunların çözüm merkezidir" dedi.
Kılıç, "Ancak ben şu anda Anayasal Adalet Platformu adı altında ülkemize hizmet etmek üzere hukuksal sorunların, ülke meselelerini inceleyen, araştıran, analiz eden bir merkez oluşturmaya çalışıyoruz. Bundan sonra hizmeti o çatı altında yürütmeye çalışacağım. Şu an herhangi bir siyasi proje gözükmüyor. Dolayısıyla siyasi rakip olarak ortada gözükmeyeceğim. Dün, benim bir siyasi partiye bayrak açtığım değerlendirmeleri yapıldı. Ben öyle bir kulvarda değil, bu ifade ettiğim platform içerisinde devam edeceğim" diye konuştu.

ANKARA'DAKİ SALDIRIYA YÖNELİK SORUŞTURMA
Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesi konusunda görüşleri sorulan Kılıç, "Devam etmekte olan bir süreç var. Yani bu süreçte yaşananlar, olaylar nedir yakından bilmediğim için salt hukuk kurallarıyla değerlendirilerek burada hukuksuzluk var ya da yok şeklinde bir sonuca varmanın çok da doğru olmayacağına inanıyorum. Ama bu konuda veriler ortaya konursa değerlendirmesi yapılır" dedi.
Haşim Kılıç, "Soruşturmanın sağlığını bozmama kaydıyla değerlendirmeler yapılabilir ama soruşturmayı yanlış yönlere sevk edecek, soruşturmanın etkinliğini azaltacak bir takım değerlendirmeler yapılması şüphesiz ki kamu yararı adına çok da arzu edilmez. Ben mevcut şartlar içinde önümüzde bir takım veriler olursa değerlendirme yapabileceğimi söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

"SESSİZ KALDIĞIM KONUSUNDAKİ ELEŞTİRİLERİ HAK ETMİYORUM"
Anayasa Mahkemesi başkanıyken sessiz kaldığı eleştirilerine cevap veren Kılıç, "Yargı organları içerisinde özellikle bizim kuruluş yıldönümlerinde Türkiye'deki olan olayları değerlendiren, düşüncesini en net ve belki de bir kesimi rahatsız edecek biçimde açıklayan bir yargı başkanı olarak bildiğini düşünüyorum. O nedenle sessiz kaldığım konusundaki eleştirileri hak etmiyorum" dedi.

7 KANALIN PLATFORMLARDAN ÇIKARILMASI
7 kanalın platformlardan çıkarmasıyla ilgili soruya cevap veren Kılıç, "Bu konuda RTÜK'ün verdi bir karar var. Bu değerlendirmenin isabetli olduğunu ifade edebilirim. Her şey ortada"
Haşim Kılıç, "Anayasa'da ifade özgürlüğünün ne şekilde kısıtlanacağı, haber alma özgürlüğünün ne şekilde engelleneceği açıkça belirtilmiştir. Bu şartları taşımayan her şey şüphesiz ki hukuksal olarak nitelendirilemez. Ben olayı böyle değerlendiriyorum" şeklinde konuştu.
(FOTOĞRAF)