TOKAT'ın Pazar İlçesi'ne bağlı Dereköy'den üniversite eğitimi için Uşak'a gelen 18 yaşındaki Murat Kalıner, Kredi Yurtlar Kurumu'nda (KYK) yurt sorunu ile karşılaştı. Geçici olarak özel bir yurda yerleşen Kanıner, "Çiftçi çocuğuyum, ailemin çok fazla geliri yok. Yurda yedek yerleştirmede ikinci sırada olmama rağmen Uşak'ta açıkta kaldım. Devletin bana sahip çıkmasını istiyorum" dedi. Eğitim- Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş da 650'inci yedeğin yerleştirilmesine rağmen, ikinci sıradaki Kalıner'in açıkta kalmasını eleştirip konunun takipçisi olduklarını söyledi.
Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na bağlı Uluslararası Lojistik ve Taşımalık Bölümü'nü kazanan Murat Kalıner, bir hafta önce Uşak'a gelerek Uşak KYK Müdürlüğü'ne bağlı erkek öğrenci yurduna giderek müracaat etti. Ancak, Kalıner'e yurt çıkmayınca maddi durumu yetersiz genç zor durumda kaldı.
"NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM"
Kalıner, bir haftadan bu yana perişan halde olduğunu anlatırken, Uşak'ta KYK Erkek Öğrenci Yurdu'na yerleştirilmek için başvuruda bulunduğunu anlattı. Kalıner, şöyle dedi:
"Beni burada üç gün misafir ettikten sonra artık kalamayacağım söylenerek ayrılmam istendi. Bir arkadaş edindim. İki gün orada misafir olarak kaldım. Şimdi de özel bir yurda geçtim. Babam Tokat'ta çiftçi. Ben bir çiftçi çocuğuyum. Ailem özel yurdun maliyetini karşılayamayacağı için oradan da yakın zamanda ayrılmak zorundayım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Perişan durumdayım, devletin bana sahip çıkmasını ve yurda yerleştirmesini istiyorum." 
EĞİTİM SEN DEVREYE GİRDİ
Konudan haberdar olan Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş da, öğrencinin ilk yerleştirmede 14'üncü sırada olduğunu ifade ederken, şunları söyledi:
"İki, üç ve dördüncü yerleştirmelerde de ikinci sırada yer aldı. Uşak KYK Erkek Yurduna 650'inci yedek yerleştirilmesine rağmen, ikinci yedekte bulunan Murat Kalıner isimli öğrencimiz yerleştirilmedi. Uşak KYK'ya bunu sorduğumuzda yerleştirmeyi Ankara merkezin yaptığını, buradaki birimlerin konudan bilgisinin olmadığı söyledi. Yaptığımız araştırmada, Uşak KYK'da hali hazırda 13 oda boş bulunmasına rağmen; bir çiftçi çocuğunun mağdur edilmesi anlaşılmazdır. AKP hükümetinin gerçeklerinden yola çıkarak söylüyorum. Halkın çocukları mağdur edilerek, araya siyasileri sokanlar ve AKP yandaşlarının çocukları yerleştirilmektedir. Bu durumun biran önce çözülerek, açıkta kalan öğrenci arkadaşımızın mağduriyetinin giderilmesi konusunda her türlü hukuki desteği ve meşru her türlü hareketi yapacağımızı kamuoyuna duyururuz." 
Uşak KYK yetkilileri, açıklama yapmadı.

FOTOĞRAFLI