Konya’nın Ereğli ilçesinde yıllar önce girdiği iddia üzerine muhtar olan Mehmet Çağlak, 32 yıldır muhtarlık seçimlerini kazanarak görevine devam ediyor.
1980 askeri darbesinden sonra yapılan seçimde Ereğli ilçesi Hıdırlı Mahalle Muhtarı seçilen Mehmet Çağlak (72), aslen Aksaraylı olduğunu, 1966 yılında Ereğli’ye taşındığını söyledi. Arkadaşlarıyla girdiği iddia üzerine muhtar olmaya karar verdiğini ifade eden Çağlak, ilk seçimlerde 985 oy alarak muhtar olduğunu, sonraki dönemlerde seçimleri kazandığını kaydetti. Mahalle sakinlerini çok sevdiğini belirten Çağlak, geçen yıl yapılan seçimlerde adaylar tarafından kendisine baskı yapıldığını iddia etti. Aynı zamanda kendi evini muhtarlık bürosu haline çeviren Çağlak, mahallede büro açmak için her dönem gelen belediye başkanları ile görüştüğünü fakat mahallede uygun yeşil alan bölgesi olmadığı için bunun bir türlü yapılamadığını dile getirdi. Emekli olduktan sonra günlerini evde geçiren muhtar Mehmet Çağlak, gece geç saatlerde dahi mahalleliye kapısını açtığını ve bundan da hiçbir zaman pişman olmadığını aktardı.
İlk göreve geldikten sonra sadece 1 lira aylık aldığını ve beş aylığını biriktirerek ilk işinin fotoğraf çektirip çerçevelettirmek olduğunu söyleyen Çağlak, bu dönem sonunda 35 yılı geride bırakacağını ve aday olmaya devam edeceğini söyledi. Muhtar Çağlak, 32 yıl önce göreve geldiğinde aydınlatmanın dahi olmadığını, yaptığı en iyi hizmetin mahalleye doğalgaz getirmek olduğunu söyledi.