GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, bir günlük bebeğe "omfalosel" ameliyatı yapıldığı bildirildi.

Giresun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, 25 Temmuz'da Ülker Tiryaki isimli hastanın sezaryen doğumla erkek bebek dünyaya getirdiği belirtildi.

Bebeğin yapılan ilk muayenesinde göbek kordonunun bulunduğu yerde tıbbi olarak omfalosel olarak bilinen açıklık görüldüğü kaydedilen açıklamada, "Bebek, omfalosel tanısı ile hemen ameliyata alındı. Başarılı bir ameliyat geçirerek dokuz gün boyunca yeni doğan yoğun bakımda takip edilen bebek şifa ile taburcu edildi." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, omfaselin yeni doğan bebeğin göbek kordonunun bulunduğu vücut bölgesinde, açıklık, fıtıklaşma veya kese biçiminde görülebilen karın duvarı hasarı olduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Omfaloselin tedavisi cerrahidir. Dışarıya çıkan karın içi organları içeriye konularak, karın duvarında açıklık olan bölge primer olarak kapatılmaktadır. Omfalosel sakatlık değil tedavi edilebilir doğumsal bir bozukluktur."