DÜZCE (AA) - CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 Ağustos'ta Düzce'den başlayarak Türkiye'yi gezmeyi planladığını belirterek, "Genel başkanımız sesini duyurmak isteyenlerin ayağına gidecek." dedi.

CHP Düzce il Başkanlığı'nda İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile birlikte basın açıklaması yapan Milletvekili Özkoç, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Düzce'den başlayarak Türkiye’yi gezmeyi planladığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun 10 Ağustos Perşembe günü Düzce’de vatandaşlarla direkt temaslarının olacağını belirten Özkoç, şöyle konuştu:

"Genel Başkanımız pırıl pırıl bir Türkiye yaratabilmek için 500 km yürüdü. Türkiye'deki siyasetin halktan, adaletten yana yapılmasından tarafta. İnsanların birbirine düşman olduğu, kötülediği, siyaset üslubunun kalkmasından yana. Biz Türkiye’yi büyütebiliriz, komşularımızla barışçıl siyaset yapabiliriz bunları istemektedir. Adalet Yürüyüşü bu yüzden yapılmıştır. Adalet herkes için. 'Ben bir suç işlediysem adalete uygun bir şekilde yargılanacağım.' dedirtmek için Adalet Yürüyüşü’ne başladı. O sadece CHP için değil Türkiye için, dünya için, ürettiğini satan bir ülke, kara kara düşünmeyen pırıl pırıl bir Türkiye yaratabilmek için 500 km yürüdü."

Kılıçdaroğlu önce Düzce, sonra Çanakkale sonra'da Türkiye'nin her yerinde olacağının altını çizen Özkoç, şunları kaydetti:

"O bir adalet elçisidir. 'Adalet için varız' diyen liderimizin arkasında da biz varız. Herkes onun arkasında duracak. Çanakkale’de de 4 günlük bir Adalet Kurultayı yapılacak. Orada 'Ezildim' diyenler kürsüye çıkacak, halk konuşacak. O lider perşembe günü Düzceliler ile birlikte olacak. Buradan sesini herkese duyuracak. Biz bize çamur atana da tezek atana da kucak açıyoruz. Onlar bize nasıl davranırsa davransın bizim onlara biz onlara sevgiyle davranacağız. Düzce'de sevgi dolu çok insan var ve birbirleriyle sevgilerini paylaşacak. Genel Başkanımız sesini duyurmak isteyenlerin ayağına gidecek. Bir köyümüze gidecek. Onların sorunlarını tüm Türkiye’ye duyuracak. Ben ve Sayın Milletvekilim Mahmut Tanal perşembe gününe kadar Düzce’de olacağız. Perşembe günü dünyanın gözü Düzce'de olacak."