Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kentin farklı noktalarında çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor.

Yeni yeşil alanlar oluşturmak ve var olan yeşil alanlarda gerekli yenilikleri yapmak için hummalı bir çalışma başlatan ekipler, yeni park alanları oluştururken bu çalışmaların yanı sıra refüjlerdeki yeşillendirme çalışmalarını da sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler; Beşminare, Hüsrevpaşa, Atatürk ve Zeydan mahallelerinde çalışmalarına devam ediyor.

Hüsrevpaşa Mahallesi’nde çalışmalarını sürdüren ekipler, ağaç nakil aracıyla taşınan ağaçların dikim işlerini tamamladı. 4 bin metrekarelik bir alan üzerine yapılacak olan parkta oturma bankları, çocuk oyun grupları, kamelyalar ve yürüyüş yolları yapıldıktan sonra park halkın hizmetine açılacağı kaydedildi.

Bunun yanı sıra Beşminare Mahallesi’nde yapımı devam eden parkın ise 7 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine inşa edildiği belirtildi. Çalışmalarına birçok noktada devam ettiren ekipler, Hüsrevpaşa Mahallesi’nde yapılan parkın duvarlarını doğal kayrak taşı ile değiştirerek gerekli yenilikleri de tamamladı.

Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün başlattığı yeni yeşil alan oluşturma kuşağına yeni bir park daha eklendi. Beşminare Mahallesi’nde yapımına başlanılan parkın ise en kısa zamanda halkın hizmetine açılacağı bildirildi.