Bilecik’in Bozüyük ilçesinde hac görevlerini yerine getirmek için yola çıkan hacı adayları Beydabir ve Türkoğlu Turizm işbirliği ile kutsal topraklara uğurlandı.

Bozüyük Cumhuriyet meydanında hacı adaylarına yönelik bir uğurlama programı düzenlendi. Dualarla ilahilerle uğurlanan hacı adaylarının yakınları gözyaşlarına hâkim olamadı. Bozüyük'ten kutsal topraklara uğurlanan hacı adayları içerisinde AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam da yer aldı. Çam, yaptığı kısa konuşmada "Şu an çok farklı bir duygu yaşıyorum. Rabbim inşallah sizlere de nasip eder. Hac başvurusu yaptığımız günden bu yana bugünü 7 yıl bekledik, demek ki Rabbim bugünü nasip etmiş. Oraya vardığımızda sizler için dua edeceğiz. İnşallah İslam âleminin Müslüman kardeşlerimizin Suriye de, Mısır da, Arakan da, Filistin deki Müslüman kardeşlerimizin huzuru, refahı ve mutluluğu için orada dua edeceğiz." dedi.

Başta AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam olmak üzere diğer hacı adaylarını uğurlamak için Cumhuriyet meydanına gelen Belediye başkan Vekili Fatih Bakıcı hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi. Bakıcı, "Bugün buraya çok değerli yakınlarımızı kutsal topraklara uğurlamak için geldik. Her Müslümana farz olan hac vazifesini yerine getirecek hacı adaylarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. İnşallah burada yakınlarını uğurlayan bizlere de oraya giderek hac vazifesini yapmak nasip olur. Hepimiz oralara giderek bu görevi yapmayı arzuluyor ve cani gönülden istiyoruz. Ben hacı adaylarımızın kazasız belasız kutsal topraklara ulaşmalarını ve görevlerini tamamladıktan sonra da yine hayırlısıyla sevdiklerine ulaşmalarını diliyor. Tekrar hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından söylenen ilahiler ve yapılan dualar eşliğinde hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.

Beydabir ve Türkoğlu Turizm işbirliği ile Bozüyük'ten 19, Eskişehir ile birlikte aynı kafile ile toplam 176 hacı adayının kutsal topraklara götürüldüğü belirtildi. Hacı adaylarının öncelikle Medine-i Münevvere ‘ye gidecekleri ve burada 40 vakit namazını kıldıktan sonra Mekke'ye hareket edecekleri bildirildi.