7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25.dönem milletvekilliği seçimleri için Erzurum’dan Ak Parti Aday Adayı olan Prof. Dr. Bahattin Türetken Ak Parti tarafından gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik temayül yoklaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Türetken şunları dile getirdi;
“Demokrasi, uzun bir süreçtir ve bütün kurumları ile işlemesi zaman alır. Türkiye’de gerçek anlamda demokrasinin uygulanması ve işlemesi için hâlâ çalışmalar devam etmektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi toplumun bütün kesimlerini kucaklarken, aynı zamanda parti içi demokrasiyi en iyi şekilde işletmekte; mükemmel hale gelmesi için uygulamalar yapmaktadır.
Demokrasi tarihimizde ilklere imza atarken şimdi de yine bir farklılık yaparak aday belirleme sürecine Sivil Toplum Kuruluşlarını katmıştır. Bu, kendine güvenin, gücünü halktan almanın, halk için çalışmak istemenin en büyük göstergesidir.
Yasama, yürütme, yargının yanına eklemlenen medya ile güçlerin ayrılığı dengesine modern demokratik toplumlarda artık STK’lar eklenmiştir.
STK’lar büyük kitlelerin sesi, temsil ettikleri grupların devletle en sıcak teması sağladıkları yerlerdir.
Ak Parti’nin aday belirleme sürecinde bu sesleri dinlemek, onların kararlarını TBMM’ye yansıtmak için STK’lara oy kullandırması demokrasimiz ve siyasi tarihimiz için bir kırılma noktasıdır.
Sorunun çözümü noktasında elleri her daim taşın altında olan bütün STK’ları, çözüm odaklı bir çalışmada görmek bizi memnun etmiştir.
Yapılacak temayül sonrasında kullanılan oyların ve yansıtılan iradenin partimizin ilgili organlarında en iyi şekilde değerlendirileceğini bildiğim için bir aday adayı ve Erzurum sevdalısı olarak mutlu olduğumun bilinmesini istiyorum”