Kayseri Şeker Fabrikası sahası içerisinde peyzaj alanları, parklar, refrüjler ve çevre düzenlemelerinde kullanılan mevsimlik çiçekler, süs bitkileri ve salon bitkilerinin tamamının Kayseri Şeker Çiçek Seralarında üretildiği belirtildi.
Kayseri Şeker Park Bahçe hizmetleri bünyesinde 500 m²’lik üç serada; tohum, çelik, aşı, daldırma, rizom, stolon ve soğan ile çoğaltma yöntemleriyle her yıl, 50 bin adet mevsimlik çiçek, 20 bin adet süs bitkisi ve 500 adet gül üretimi yapılıyor.
Seralarda kasalara ekilen alisyum, petunya, kadife, rozet, lobelya, kazanya gibi 20 türü aşkın çiçek tohumları özel yöntemlerle, cam altında kahverengi kağıt kapatılarak çıkışlar gözlenmekte, yeterli boya ulaşan çiçek fideleri bir süre sonra viyolelere şaşırtılıyor. Bu mevsimlik çiçekler, bir ay içerisinde Kayseri Şeker Fabrikası, Boğazlıyan Şeker Fabrikası, Pandoğa, Pankent, Panpa, Panpet ve Pancar Bölge Müdürlükleri peyzaj alanlarında değerlendiriliyor.
Süs bitkilerinde ise, lavantin, lavanta, acem borusu, hanımeli, mazı, ateş dikeni gibi türlerin üretimi yıllık ihtiyaçları karşılayabilecek oranda Kayseri Şeker Seralarında gerçekleştiriliyor.
Kayseri Şeker Çiçek Serasında ayrıca, istiridye mantarı ve gilaboru fidanı deneme üretimi yapılıyor.
İç, dış mekan ve salon bitkilerini kendi serasında üretebilen Kayseri Şeker’in “Çiçeğimiz Seramızdan Projesi” sayesinde yıllık ortalama 50 bin TL’ye yakın bir gider kaleminin bin TL’ye indirgenmesinden dolayı da çiçek serası önemini artırıyor.