Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü dolayısıyla Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi düzenlendi.
Eğitimde, İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı Bülent Ertürk, katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği kavramının tarihçesi, Avrupa ve Türkiye’deki uygulanma biçimleri ve yeni çıkan iş sağlığı ve güvenliği yasası hakkında bilgi verdi.
Arsin Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, mesleki güvenlik ve sağlığın ulusal gündeme taşınması gerektiğini ifade ederek, “Amaç, güvenli çalışma, iş bağlantılı kaza ve hastalıkların boyut ve sonuçları hakkında bilinç oluşması; mesleki güvenlik ve sağlığın ulusal gündeme taşınmasıdır. Bir diğer hedef ulusal iş güvenliği ve sağlığı standartlarının uluslararası düzeye çekilmesi için yürütülen programların desteklenmesidir” dedi.
Çelebi, Türkiye’nin iş güvenliği ve sağlığı konusunda uluslararası standartları tüm ülke düzeyinde yakalamak için gerekli adımları atmakta olduğunu da kaydederek “Ülkemiz yasal düzenlemeleri hayata geçirmek için insani ve idari kapasitesini güçlendirmektedir. Risk temelli önleyici önlemleri AB yaklaşımına göre uygulamaktadır. Bu çerçevede bugün burada, odamız AB Bilgi Merkezi tarafından Arsin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleştirilecek olan eğitim çalışmasıyla ülkemizde iş güvenliği alanında yapılan çalışmalar ve de bu konuda bizlerin de neler yapması gerektiği konusunda bilgiler alacağız. İş Güvenliği ve Sağlığı ve Uzmanı Bülent Ertürk tarafından verilecek olan eğitimin hepimiz için yararlı olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Bülent Ertürk’e kendi iş kollarında yaşanan sorunların çözümüne ilişkin sorular soruldu.
Programın sonunda Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz AB Bilgi Merkezi’nin çalışmaları hakkında kısa bilgiler vererek katılımcıları ve tüm Trabzonlular’ı 9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında Trabzon’da düzenlenecek olan etkinliklere davet etti.