Ömür AVCI/RİZE,()

VAN PERSİE İLK KEZ 11’DE

Fenerbahçe’nin sezon başında transfer ettiği Hollandalı yıldız Robin Van Persie, bu sezon ilk kez resmi bir karşılaşmada ilk 11’de yer aldı. Sarı lacivertlilerde Shakthar Donetsk, Eskişehirspor ve Atromitos maçlarında kondisyon eksiği nedeniyle ilk 11’de oynatılmayan ve sonradan oyuna giren Robin Van Persie, Rize’de Sow’un yerine 11'de başladı. Hollandalı oyuncu böylece ilk kez Rize’de 11’de sahaya çıkmış oldu.

FENERBAHÇE'DE 4 DEĞİŞİKLİK;

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi play off turunda oynanan Atromitos karşılaşmasının kadrosunda 4 değişiklik yaptı. Fenerbahçe’de Atromitos maçında forma giyen kart cezalısı Caner’in yerine Hasan Ali Kaldırım, Sow’un yerine Robin Var Persie, Ba’nın yerine Kjaer, Meireles’in yerine Mehmet Topal görev yaptı.

FENERBAHÇE’DE 6 EKSİK

Fenerbahçe Rize’ye 6 oyuncusunu getirmedi. Kart cezalısı Caner Erkin, sakat Gökhan Gönül ile kafileye alınmayan Ba, Mehmet Topuz, Krasiç ve Uygar Mert Zeybek Çaykur Rizespor maçı kadrosunda yer almadı.

KWEUKE 11’DE

Çaykur Rizespor’da geçen haftaki Gençlerbirliği maçında penaltı atma tartışması yaşadığı hocası Hikmet Karaman tarafından kadro dışı bırakılan, hafta içinde affedildikten sonra 100 bin lira para cezasına çarptırılan Kweuke, Fenerbehçe karşısında ilk 11’de sahaya çıktı. Yeşil mavili taraftarlar, Kweuke’ye özel ilgi gösterdi ve tribüne çağırdı.

ÇAYKUR RİZESPOR’DA TEK DEĞİŞİKLİK

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, geçen hafta oynanan Gençlerbirliği maçının kadrosunda tek değişiklik yaparak Feherbahçe karşısına çıktı. Yeşil mavililerde Chevalier’in yerine Sercan Kaya ilk 11’de görev yaptı.

ÇAYKUR RİZESPOR’DAN TİŞÖRTLÜ MESAJ

Fenerbahçe maçı öncesi ısınmak için sahaya çıkan Çaykur Rizesporlu futbolcular şehitler için anlamlı bir mesaj verdi. Yaptırdıkları özel tişörtlerle “Şehitler Ölmez” yazısını oluşturan yeşilmavili ekip, foto muhabirlerine poz verdi. Ev sahibi ekip, ısınma hareketlerini de bu tişörtlerle yaptı.

VOLKAN’A İSKEMLE HEDİYE ETTİLER

Çaykau Rizesporlu bir taraftar, karşılaşma öncesi ısınan Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’i tribüne çağırarak hasır iskemle hediye etti. Volkan, sarı lacivertli renklerle örülmüş iskemleyi malzemeciye teslim ettikten sonra hazırlıklarına devam etti.

FENERBAHÇE TARAFTARI TRİBÜNÜ DOLDURDU

Fenerbahçe taraftarları kale arkasında kendilerine ayrılan 1500 kişilik tribünü tamamen doldurdu. Çaykur Rizespor taraftarları ise stadyumun büyük bölümünü boş bırakırken yaklaşık 5000 dolayında taraftar takip etti.

GECEYİ RİZE’DE GEÇİREC

Fenerbahçe kafilesi, maçın ardından geceyi Rize’de geçirecek. Geçen Nisan ayında Çaykur Rizespor maçı sonrası Trabzon Havalimanı’na giderken Sürmene ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan sarı lacivertliler, bu kez gece yolculuk yapmamak için geceyi Rize’de geçirmeye karar verdi. Güvenlik nedeniyle maçın ardından Rize’de konaklayacağı otele geçecek olan Fenerbahçe kafilesi, yarın sabah yine gelişinde olduğu gibi yoğun güvenlik önlemleri altında Trabzon Havalimanı’na gidecek ve özel uçakla İstanbul’a dönecek.

YİNE FENERBAHÇE İLE OYNADILAR

Çaykur Rizespor, maçlarını oynadığı Yeni Şehir Stadyumu’nun açılışını 12 Ağustos 2009’da Fenerbahçe ile yaptığı özel maçla gerçekleştirmişti. Hafta içinde Çaykur ile stadyum sponsorluk anlaşması imzalayan ve stadyumunun ismini Rize Çaykur Didi Stadyumu olarak değiştiren yeşil mavili ekip, rastlantı olarak yine ilk maçı Fenerbahçe ile oynamış oldu.

SAYGI DURUŞU YAPILDI;

Karşılaşma öncesi şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada her iki takımın taraftarları da Türk bayrakları açtı ve “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları attı. Bu arada her iki takım da şehitler anısına siyah kol bandıyla sahaya çıktı.