Yazar ve Mersin’de yerel gazete sahibi Hamit İzol, son yazdığı ‘Barış Sonrası Büyük Türkiye‘ kitabı ile Dünya Gazeteciler Derneği tarafından ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Yazarı’ ödülüne layık görüldü.
Uzun yıllardır Mersin’de yaşayan işadamı ve yerel yayın yapan Yeni Güney gazetesinin sahibi Hamit İzol, yazdığı son kitabıyla ödül aldı. ‘Aşiret ve Öteki Yüzü’, ‘Ağanın Akmayan Gözyaşları’ ve ‘Kürt’ün Türk Aşkı’ adında 3 kitabı daha bulunan İzol, son kitabı ‘Barış Sonrası Büyük Türkiye’ kitabı ile Dünya Gazeteciler Derneği ile meclishabertv.com tarafından ortaklaşa düzenlenen Yılın En İyileri Oscar Ödülleri’nde yılın en iyileri arasına girdi. İzol, ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Yazarı’ ödülünü, geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen törende aldı.
Organizasyon, yaptığı işlerle topluma yarar sağlayan ve ödüle layık görülen Dünya ve Avrupa medyasını bir çatı altında toplamak düşüncesi ile yola çıktı. Dağıtılan ödüller anket ve medya otoriteleri arasında yapılan hakemli değerlendirme sonucu belirlendi. İnternet, haber ajansları, iş dünyası, gazete, televizyon ekranı, yönetici ve politikacılardan oluşan yaklaşık 30 kişi ödüle layık görüldü. Ödül alanlar arasında Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TBMM Başkan Vekili Meral Akşener,CHP Milletvekilleri Muharrem İnce ve Gürsel Tekin, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Anadolu Ajansı’ndan Kemal Köktürk ve gazeteci, yazar Adnan Gerger gibi isimler de yer aldı.