Bingöl’ün Ortaçanak bölgesinde, teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye için uğurlama töreni düzenlendi. Bingöl Havalimanı’nda düzenlenen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ile şehidin silah arkadaşları katıldı. 

Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesinin katafalka konulması ile başlayan törende, şehidin öz geçmişi okunup, saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şehitlere Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diledi. Yılmaz, “Bu menfur saldırılarını yapanlar, terör saldırılarını yapanlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Belki bedeller ödeyeceğiz, acılar çekeceğiz ama onlar yenilecekler, başarısız olacaklar hiçbir zaman birliğimizi bozamayacaklar. Bu ülkenin ileriye doğru yürüyüşünü, güçlenmesini engelleyemeyecekler. İnşallah şehidimizin katilleri en kısa sürede yakalanır ve etkisiz hale getirilecekler. Bunun için güvenlik güçlerimiz, mesai arkadaşları gece gündüz canlarını dişlerine katarak gayret ediyorlar” dedi.

“Türkiye çok yönlü saldırılarla karşı karşıya”
Türkiye’nin çok yönlü terör saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:
“Farklı isimler altında, farklı gerekçelerle aslında aynı amaç için hareket eden, aynı odaklar tarafından yönlendirilen terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. İnşallah birer birer hepsinin üstesinden geleceğiz. Bu ülke güçlüdür, bu millet tarihten getirdiği büyük değerlere sahiptir ve bunların karşısında hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz. Şehitlerimizin değerlerine sahip çıkacağız, bu ülke şehitlerimiz sayesinde ayakta. Bu toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimizdir. Bizlerde elimizden gelen bütün gayretle şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatacağız. Onların ailesi bizim ailemizdir, onların çocukları bizim çocuklarımızdır, anne babaları bizim anne babamızdır ve onlar en kıymetli yerde kalbimizde yaşamaya devam edecektir. Büyük bir mücadele veriyoruz. Burada en önemli unsur, birliğimizi ve beraberliğimizi korumamızdır. Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar, doğusuyla, batısıyla değişik mezhepleriyle, değişik inançlarla bu ülkede fitne yapmaya çalışıyorlar. Provokasyonlarla halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar bunlara karşı da en güzel cevabı daha çok kenetlenerek vereceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi daha çok arttırarak vereceğiz, ortak değerimiz olan bayrağımıza, vatanımıza, şehitlerimize sımsıkı sarılarak bu sınavdan da alnımızın akıyla çıkacağız inşallah.”

Konuşmanın ardından şehidin eşi Seher Üye, tabuta sarılarak gözyaşları döktü. Eşinin fotoğrafını bağrına basan Üye’nin, “Aşkım nasıl beni bırakıp gittin” diye feryat etmesi yürekleri dağladı.
Şehidin naaşı toprağa verilmek üzere memleketi Afyonkarahisar’a uğurlandı.