Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS, () - SİVAS'ta kanser hastalığından 10 yıl arayla 2 göğsünü de kaybeden 50 yaşındaki Bedriye Deliktaş, hayata dört elle sarıldı. Halk eğitim merkezinde aldığı dikiş nakış kursu ile ticari hayata atılan Deliktaş, kendi imkanları ile 'ev tekstili' üzerine işyeri açtı. Deliktaş, dükkanına da hayatla mücadelesini anlatmak için 'Çabam' adını verdi. 
Sivas'ta Mustafa-Ayşe Deliktaş çiftinin 10 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Bedriye Deliktaş, 1990 yılında 25 yaşındayken göğüs kanserine yakalandı. Aynı dönemde akciğer kanseri olan babası Mustafa Deliktaş ile birlikte 1993 yılına kadar Ankara'da birlikte tedavi gördü. Deliktaş'n 1990 yılında Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçirdiği ameliyatla göğüslerinden biri alındı. TCDD işçi emeklisi babasını kaybettikten sonra kardeşlerinin desteği ile ayakta durmaya çalışan Bedriye Deliktaş maddi sorunlar nedeniyle kanser tedavisine de ara verdi. 1994 yılında Halk Eğitim Merkezi'nin dikiş-nakış atölyesi kurslarına katılarak meslek eğitimi aldı. Buradaki tekstil makinelerini kullanmayı öğrenen Deliktaş 1999'a kadar sipariş usulü iş yapan atölyede çalışarak gelir sağladı. 2000 yılında İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde geçirdiği ameliyatla diğer göğsü de alındı. Aynı yıl içinde kendi imkanları ile, mezatçılardan aldığı ürünlerle Sivas kent merkezindeki bir iş merkezinde ev tekstili üzerine küçük çaplı bir dükkan açtı.
DÜKKANIN İSMİ 'ÇABAM' OLDU
Bedriye Deliktaş, 5 yıllık emeğinin karşılığında açtığı 5 metrekarelik dükkanının adını ise hayat mücadelesini anlatmak amacıyla 'Çabam' koydu. Dükkanında tül, perde, yatak örtüsü, çekyat ve oturma grubu kılıfları üretimine başladı. Aynı zamanda rahatsızlığı devam eden Deliktaş 2002 yılından itibaren tedavisine devam etti. Geride kalan 25 yıl içerisinde hastalığının sık sık tekrarlaması nedeni ile 23 kez ameliyat geçiren Deliktaş rahatsızlığı nedeniyle de hiç evlenmedi. Yüzde 66 engelli raporu bulunan ve 15 yıldır kendi dükkanında çalışarak gelir sağlayan Deliktaş, dul olan kız kardeşi Saliha Çorak ile birlikte yaşıyor. Diğer bekar olan ablası Naime Deliktaş ile birlikte babasının işçi emeklisi aylığını da paylaşan Bedriye Deliktaş, aynı zamanda kardeşlerinden Murat Deliktaş'ın oğlu Mustafa Deliktaş'ın eğitimine de destek oldu. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümünü bitiren yeğeninin KPSS'ye hazırlanması için de maddi destek vermeye devam ediyor.
İSMİ GÖREN DUYGULANIYOR
Kimseden maddi ve manevi destek almadan, kendi ayakları üzerinde durarak hayata tutunduğunu anlatan Deliktaş, "Babam vefat ettikten sonra sıkıntı yaşadım, annemin de felç olması sebebiyle zor günler geçirdik. Bu süre içerisinde piyasada çalıştım ama tam paramı alamadım, tedavimi yeterli şekilde yaptıramadım. 2000 yılında 'Yaşamak güzel' diyerek kendimi bırakmadım ve dükkan açmaya karar verdim. Kendi gayretlerimle açtığım dükkanımın ismini 'Çabam' koydum. Gelen müşterilerim, dükkanımın isminin 'Çabam' olduğunu görünce çok duygulandılar. Bir cesaretle dükkanımı açtım ve işlerim çok güzel gitmeye başladı. Şimdi ise kendi dükkanımda 15 yıldır Sivas halkına hizmet veriyorum" dedi.
'KENDİMİ HAYATA BAĞLADIM'
Her hastalığın üstesinden gelinebileceğini dile getiren Bedriye Deliktaş "Ben kendimi hayata bağladım, bırakmadım. Ben hastalığımı çalışarak, azmederek, gayretimle, işimle, sanatımla atlattım. Tam 7 defa kanseri kendim, artık hiç bir hastalık beni yıkamaz. Hayatımdan memnunum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI