Ömür AVCI/TRABZON,()– TRABZONSPOR’un Senegalli forvet oyuncusu Dame N’Doye, kendisini bordo mavili renklere bağlayan anlaşmayı imzalarken iddialı konuştu, "İyi durumdayım. Kendimi hazır hissediyorum" dedi.
3 YILLIK SÖZLEŞME YAPTI
Trabzonspor’un İngiltere’nin Hull City Kulübü'nden 3.15 milyon euro bonservis bedeli ve yıllık 2.5 milyon euro garanti para karşılığında renklerine bağladığı Dame N’Doye, bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen törende 3 yıllık sözleşme yaptı. İmza töreninde konuşan Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, önemli ve değerli bir oyuncuyu transfer ettiklerini vurgularken şunları söyledi:
"Kulübümüz adına önemli ve değerli bir oyuncu transfer ettiğimizi düşünüyorum. Umut ediyorum ki, taraftarımızın ve camiamızın beklediği performansı ortaya koyacaktır. Takıma, şehre ve ülkemiz futboluna bir an önce adapte olması için tüm arkadaşlar kendisine yardımcı olacağız."
"SAVUNMA OYUNCUSU ALACAĞIZ"
Süleyman Hurma, transfer çalışmalarıyla ilgili bir soruya da, "Savunma oyuncusu arayışımız var. Savunmamızı mutlaka takviye edeceğiz. İki veya üç oyuncu alabiliriz. Bu oyuncuları bizim istediğimiz koşullar oluşursa alırız. Olmazsa almayız. Almak gibi zorunluluğumuz yok. Tüm arayışımız 2-3 oyuncu transferi üzerine" cevabını verdi.
N’DOYE: "BURADA HEP BÜYÜK OYUNCULAR OYNADI"
Senegalli forvet oyuncusu Dame N’Doye ise Trabzonspor’un çok büyük bir kulüp ve camia olduğunun altını çizdi, "Gelenek olarak burada hep büyük oyuncular olmuştur. Benim için burada olmak ayrı bir mutluluk. Ben de bunun bir parçası olacağım için mutluyum. Elimden gelenin en iyisini takım yararına vereceğimi belirtmeliyim" dedi. N’Doye, transfer olmadan önce bordo mavili takımın eski futbolcularından Zokora’nın fikrini aldığını açıklarken de şunları söyledi:
"ZOKORA'YL KONUŞTUM"
"Kendime yakın bulduğum oyunculardan biri Zokora. Uzun yıllar karşılıklı oynadık çeşitli turnuvalarda. Kendisini tanırım ve fikirlerine çok değer veririm. Senegal–Fildişi Sahilleri maçı sonrası uçakta konuştuk. Kendisi burayla alakalı çok olumlu çok güzel şeylerden bahsetti. Büyük bir kulüp olduğunu söyledi. Büyük oyuncuların büyük kulüplerde oynaması gerektiğini düşünen bir insanım. Kararı almam zor olmadı. Bu ligde oynayan çok iyi oyuncular var. Zokora, kulübün yapısı ve hedefleriyle ilgili güzel şeyler söyledi. Bu nedenle zor olmadı benim buraya gelmem."
"ŞİMDİ BURADAYIM"
Senegalli N’Doye, 3 yıl önce kulübün başkanlığını yapan Sadri Şener’le Kopenhag’de yaptığı görüşmeyi ve o dönem gerçekleşmeyen transferi konusunda da şöyle konuştu:
"Bana o dönemde de ilgi vardı. Yapılan teklif de çok değerliydi. Fakat futbol dünyası bu. Bilirsiniz bazen istediğiniz şeyler aynı anda gerçekleşmiyor. Önemli olan artık burada olmam. Tamamen yeni hedeflere, takımın yapacağı işlere katkı vermek istiyorum. Geçmişte de temasımız vardı ama o zaman maalesef olmadı. Ama şimdi buradayım ve takım için elimden geleni yapacağım."
“KENDİMİ HAZIR VE FİT HİSSEDİYORUM"
N’Doye, "Rakipleriniz Van Persie, Mario Gomez ve Podolski gibi oyuncuları aldı. Bu oyunculara karşı gerekli performansı göstereceğine inanıyor musun? Geçen sezon düşük performans gösterdiğini düşünüyor musun?" sorusuna da şu karşılığı verdi:
"Şubat ayında İngiltere’ye geçtim ve lig bitene kadar da altı aylık dönemim oldu. Genel hatlarıyla iyi iş çıkardığımı söyleyebilirim. Performansım konusunda da elimden gelenin en iyisini yaptığımı düşünüyorum. İngiltere ligi zor bir lig ve buna göre değerlendirmek lazım. Performans açısından kariyerimde bir düşüş veya durgunluk dönemine girmiş değilim. İyi durumdayım. Yükselişe geçeceğime inanıyorum. Kendimi hazır ve fit hissediyorum. Diğer takımların yaptığı transferler kendi bileceği işlerdir. Ben kendime çok fazla güveniyorum. Trabzonspor’un büyük kulüp olduğunu biliyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya, yeteneklerimi takım yararına kullanmaya çalışacağım."

FOTOĞRAF