Atakum Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM-BEL-SEN) Samsun Şubesi arasında yapılan görüşmeler sonucunda toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme, Atakum Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törenle imzalandı. 

Sözleşme töreninin sonunda TÜM-BEL-SEN Şube Başkanı Suat Yıldız, Belediye Başkanı Cemil Deveci'ye çiçek takdim etti. 2 yıl sürecek olan sözleşme kapsamında Belediye bünyesindeki 172 memurun yüzde 80 olan sosyal denge tazminatı yüzde 100’e çıkarıldı. Ayrıca, memurlar birçok sosyal haklardan da faydalanabilecek. 

MÜJDEYİ ŞİMDİDEN VERDİ
İki sene sonra gerçekleştirilecek ‘Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi’nin çok daha iyi şartlarda yapılacağını belirten Belediye Belediye Başkanı Cemil Deveci, "Memurlarımız için, doğrusunu söylemek gerekirse gönlümden geçeni yapamadık. Belediyenin olanaklarıyla sınırlı olarak maddeleri belirledik. Benim gönlüm her zaman çalışanlardan yana. Çalışanları mutlu etmeden başarıyı sağlayamayız. Olanaklarımızı iyileştirdikçe, çalışanlarımla paylaşacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Önümüzdeki toplu sözleşmenin olanakları, bu sözleşmeden çok daha iyi olacak. Hem çalışanlar hem de Atakumlular bizi izlemeye devam etsin" dedi.

SOSYAL İYİLEŞTİRMELER DE VAR
Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesinin içerisinde, ekonomik ve sosyal anlamda çeşitli iyileştirmelerin yer aldığını söyleyen TÜM-BEL-SEN Başkan Yıldız, "Atakum Belediyesi ile yaklaşık 15-20 günden beri süren görüşmelerimiz sonucunda bir mutabakata vardık.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Atakum Belediyesi’nde çalışan işçi ve memur kadın arkadaşlarımız izinli sayılacak, sosyal tesislerden indirimli yararlanmaları, memurlarımızın üniversitede okuyan çocuklarına belediyenin imkanları ölçüsünde burs verilecek, devletin belirlemiş olduğu en yüksek taban aylığının 12’de birinin en üst seviyesi, yüzde 100 oranında, bin 49 lira iyileştirme zammı yapıldı. Atakum Belediyesi’nin mahallelerde açacağı kreşlerden belediye çalışanlarının yüzde 50 indirimli yararlanması söz konusu olacak, düğün salonu, restoranlar, spor aktiviteleri gibi sosyal olanaklardan yüzde 25 indirimli yararlanma olanakları olacak" diye konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİ
Atakum Belediyesi CHP Meclis Üyesi Atilla Tekcan, “Memurlarımızla sosyal belediyecilik anlayışı gereği, sözleşmeyi tarafımıza ibraz ettiler. Yaptığımız incelemeler sonucunda 860 lira olan sosyal denge zammını bin 49 liraya çıkardık. Bunun dışında çalışan memurlarımızın üniversitede okuyan çocuklarına burs imkanı, toplu ulaşım, yemek ve sosyal tesislerimizden indirimlerimizi kendilerine bugün tebliğ ettik. Tüm memurlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

RAKAMLARI EŞİTLEDİK
Farklı statüdeki memurların artık diğer memurlarla eşit miktarda taban aylığı alacağını belirten TÜM-BEL-SEN Atakum Belediyesi Temsilcisi Lale Saraç Genç, "Maddeleri açısından gayet güzel bir sözleşme olduğunu düşünüyorum. Tabi ki çok daha fazlasını isterdik ama Atakum Belediyesi’nin mali durumu ortada. Yüzde 100 taban aylığını kabul ettirdik. Daha önce bu konuda dengesizlik vardı. Çalışan memurun statüsüne göre farklı rakamlar mevcuttu. Hepsini eşitledik. 2 sene sonra çok daha iyisinin olacağını düşünüyorum" dedi.

Merve İLHAN, Ekrem ASLAN