Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama işlemi ile vatandaşlar referandumda nerede oy kullanacağını öğrenebiliyor. E-Devlet üzerinden sorgulama yapılabiliyor. 
 YSK SANDIK SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Yüksek Seçim Kurulu ve E-Devlet sistemi üzerinden yapılabilecek olan YSK sandık sorgulama işlemi, vatandaşların seçime hangi merkezlerde gireceğine ilişkin bilgi veriyor. 

Sandık sorgulama için YSK'nın verdiği adresten giriş yapmanız gerekiyor.
 YURT DIŞINDA OYLAMA DÜN SONA ERDİ
Türkiye’de 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için yurt dışında 27 Mart’ta başlayan oylama, dün akşam 21.00’de sona erdi. Gümrüklerdeki oylama 16 Nisan’a kadar devam edecek.
YSK, TRT'DEKİ REFERANDUM KONUŞMA TARİHLERİNİ AÇIKLADI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kapsamında TRT'deki konuşmaların 9-15 Nisan tarihlerinde yapılmasına karar verdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, radyo ve televizyonda konuşma hakkını kullanabilecek siyasi partiler TBMM'de grubu bulunan AK Parti, CHP, HDP ve MHP olarak sıralanıyor.
YURT DIŞINDA 522 BİN SEÇMEN OY KULLANDI

27 Mart'ta oy verme işlemi başlamıştı. O günden bu yana Almanya, ABD, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İsviçre, Lüksemburg ve Norveç'teki temsilciliklerde 485 bin 34 seçmen oy kullandı.

Havalimanlarında oluşturulan geçici gümrük kapılarıyla diğer gümrük kapılarında ise 37 bin 786 seçmen sandığa gitti. Böylece yurt dışında bugüne kadar 522 bin 820 seçmen tercihini yaptı.

Karşınıza çıkan ekran görüntüsü şöyle olmalı; 

Kaynak:Posta