DAEŞ’e yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında 2015’te tutuklanan, geçtiğimiz aylarda ise tahliye edilen ‘Ebu Hanzala’ kod adlı Halis Bayancuk’un Tevhid Dergisi’nin Ankara şubesinde gerçekleştireceği konferansa Ankara Valilği izin vermedi. 

Dün saat 09.00’da yapılması planlanan panelin valilik tarafından iptal edilmesinin ardından polis ekipleri Tevhid Dergisi etrafında güvenlik önlemleri aldı. Çok sayıda TOMA ve özel harekat ekiplerinin yer aldığı emniyet güçleri, derginin bulunduğu sokağın çeşitli bölgelerinde bekletilirken derginin kapalı olduğu görüldü. 

‘Photoshop ürünüdür’

Bu arada ‘Tevhid Ağacı’ adlı bir Facebook kullanıcısı tarafından Etimesgut Belediyesi’ne ait olduğu iddia edilen panoda Halis Bayancuk’un “Ebu Hanzala 26 Şubat’ta Ankara’da” adlı paylaşımı sonrası sosyal medya ayağa kalktı. Tevhid Dergisi’nin internet sitesinden yayınladığı yazıda, fotoğrafın montaj olduğunu belirtilerek orijinal ile montaj olan fotoğraf paylaşıldı. Orijinal fotoğrafın Karşıyaka Belediyesi’ne ait olduğu iddia edilen Mustafa Kemal Atatürk’lü pano olduğu öne sürüldü. Dergiden yapılan açıklamada, “Bir sosyal medya hesabı tarafından gün içinde Ebu Hanzala Hoca ile ilgili paylaşılan photoshop çalışması yine malum cenahlar tarafından linç kampanyasına dönüştürüldü. 25 Şubat 2017 tarihinde Ebu Hanzala Hoca’nın konferansı ile ilgili Tevhid Ağacı isimli sosyal medya hesabından yayınlanan ve Etimesgut Belediyesi’nce düzenleniyormuş algısına sebebiyet veren paylaşım tamamen bir Photoshop ürünüdür” denildi.


Özür dilediler

Sosyal medyayı karıştıran paylaşımı gerçekleştiren ‘Tevhid Ağacı’ adlı Facebook kullancısından dün özür mesajı yayımlandı. Özür mesajında ‘Ebu Hanzala’ kod adlı Halis Bayancuk’un fotoğrafının bulunduğu panolu fotoğraf paylaşımı için, “25/02/2017 tarihinde 8’e doğru yayınladığımız paylaşım farklı cenahlarca tevhid ehline düşmanlığa çevrilmiştir. Yaptığımız bu paylaşım, sadece bir photoshop’tan ibarettir. Bu sebeple, bizi takip eden arkadaşlardan özür dileriz” denildi.

MİLLİYET