Afganistan'da dün gerçekleşen çifte bombalı saldırının ardından patlamaların dehşeti bugün Sabah ortaya çıktı.

Uluslararası ajansların başkent Kabil'den geçtiği fotoğraflarda, önünde bomba yüklü araç patlatılan ve dün gün boyu siyah dumanların yükseldiği polis merkezinin harabeye döndüğü görülüyor. Polis merkezinde patlamanın ardından silah sesleri duyulmuş ve çatışma saatlerce sürmüştü. Binanın içinden çekilmiş fotoğraflarda ise yerlerde kan izleri var.

Kentin batısındaki Emniyet Müdürlüğü ile doğusundaki istihbarat merkezini hedef alan saldırılarda ölü sayısı 16'ya çıktı. Yaşamını yitirenlerin çoğu sivil. Hastanelere taşınan 50'den fazla yaralıdan bazılarının durumu kritik, ölümlerin artmasından endişe duyuluyor.

Dün bir açıklama yapan Taliban, üç hedefe saldırı yapıldığını belirterek patlamaları üstlenmişti.

        

Kabil'de son olarak Şubat ayı başında Anayasa Mahkemesi hedef alınmıştı. Çalışanlar çıkarken patlayan bomba sonucu en az 20 kişi ölmüş, 50'ye yakın yaralı hastanelere taşınmıştı.

Başkent Kabil, Ocak ayında ise çifte saldırıya sahne olmuştu. Saldırganlardan biri üzerine yerleştirdiği bombayı meclis binası yakınında patlatmış, ikinci saldırgan olay yerine toplananları hedef almıştı. Taliban'ın üstlendiği saldırıda en az 38 insan yaşamını yitirmişti.

Kaynak.Milliyet