15 Temmuz darbe girişimine ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı'nı ve Akıncı (Mürted) Üssü'nü ele geçiren FETÖ üyelerinin, o gece Emniyet ve MİT'teki operasyonel birimlerin yöneticilerini arayarak, "Sıkıyönetim komutanlarına tabi olun" dedikleri ortaya çıktı. FETÖ'cü darbecilerin 15 Temmuz gecesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradıkları ortaya çıkmıştı. O gece Akıncı'yı darbe üssü olarak kullanan FETÖ'cülerin, Genelkurmay ve Jandarma Genel Komutanlığı'nı da ele geçirmesiyle birlikte Emniyet ve MİT'teki bazı yöneticileri arayarak tehdit ettikleri ortaya çıktı.
 
BİLİNMEYEN NUMARADAN ARAMA
Genelkurmay Başkanlığı'nı ve Jandarma Genel Komutanlığı'nı kontrol altına alan FETÖ'cü darbeciler, özellikle Emniyet ve MİT'teki operasyonel birim yöneticilerini 'gizli numaralardan' aradı. Darbeciler bu kilit isimlere "Bulunduğunuz yerde kalın, karşı bir müdahalede bulunmayın, sıkıyönetim komutanlarına tabi olun" diyerek boyun eğdirmeye çalıştı. FETÖ'cü darbeciler daha ileriye giderek cuntanın 'emir-komuta zinciri' içerisinde gerçekleşen 'askeri bir cunta' olduğu yalanını söyleyip bu yetkililerden darbeye destek vermelerini istedi. Darbenin sabaha kadar gerçekleşeceğini söyleyen üniformalı hainler, darbeye karşı koymamaları için bu yetkilileri tehdit etti.
 
'EMİR KOMUTA ZİNCİRİ' YALANI
FETÖ'cü darbecilerin bu kirli oyununa aldırış etmeyen Emniyet ve MİT yetkilileri, darbenin emir-komuta zincirinde olmadığını, ordunun içindeki hain bir grubun kalkışması olduğunu anlayarak olaya müdahale etti. Kendilerini arayan cuntacılara da darbeye destek vermeyeceklerini ve son mermiye kadar mücadele edeceklerini söylediler. Darbecilerin, 15 Temmuz gecesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin özel kalemini aradığı, Bahçeli'nin de "O kadar güçlülerse gelip bizi buradan alsınlar" diye meydan okuduğu da ortaya çıkmıştı.
 
SABAH