İstanbul Ataşehir’de 24 yaşındaki bankacı Ceylan Timuroğlu’nun ağabeyi Erhan Timuroğlu (38) tarafından öldürülmesi olayının yankıları sürüyor. Erhan Timuroğlu’nun kız kardeşini yakın arkadaşı Bekir Teker ile birlikte sinemaya gittiği için öldürdüğü öne sürülmüştü. Bekir Teker, ise tüm iddiaları yalanladı. Teker, olayla ilgili olarak şunları söyledi:

‘SEVGİLİM DEĞİLDİ’

“Olayın yaşandığı gece Kalamış’ta bir otelde bir işim vardı. Ceylan hanım ile paylaşılan fotoğrafların hepsi ağabeyi Erhan’ın doğum gününde çekilmiştir. Ailecek tanışırız. Aramızda söylenildiği gibi bir ilişki olmadı. Bana ilgisi olduğunu duyduğumda ona ‘sen benim kardeşimsin’ demiştim. Olay gecesi benim hiçbir şeyden haberim yokken, Erhan, kardeşini vurduktan sonra beni arayarak ‘Çok kötü bir şey yaptım, çok kötüyüm, Madenler’de görüşelim” dedi. Ancak otelde işim olduğunu söyleyip gidemedim. Daha sonra ise onu aradığımda da telefonu kapalıydı” dedi. Son gece Ceylan Timuroğlu ile birlikte sinemaya gittikleri şeklindeki iddiaları da yalanlayan Teker, “Benimle bir ilgisi yok Erhan aramıyor ama onun dışında bütün ailesi arayıp seni öldüreceğiz diyorlar” diye konuştu.

İLİŞKİLERİ 5 AY SÜRDÜ

Genç kızın öldürülmeden önce son kez sinemaya Bekir Teker ile değil, iki kız arkadaşıyla birlikte gittiği, o gece de mutlu anlarının fotoğraflarını çektiği ortaya çıktı. Vatan gazetesinin ulaştığı Ceylan’ın bir kız arkadaşı “O adamı sinemada hiç görmedik. Ceylan ile Bekir, yaklaşık 5 ay sevgili olmuşlardı. Ancak ayrılalı uzun zaman olmuştu. Ceylan onu takıntı haline getirmişti. Ağabeyi ile hiçbir sorunu yoktu. Son dönemde başka bir sevgilisi vardı ve Erhan hiçbir şey demezdi. Fakat bu adamla görüşmesini asla istemiyordu. Kendisi gibi mafyavari bir adam olduğu için karşıydı. Ceylan, Bekir’in daha önce evlenip boşandığını biliyordu” dedi. Ceylan’ın o gece neşesinin yerinde olduğunu söyleyen arkadaşı, “Hayat dolu bir kızdı. Bir an önce katilinin bulunmasını istiyoruz. Bize şimdi geçmişte birlikte çektirdiğimiz fotoğrafları anı olarak kaldı” diye konuştu.

‘AĞABEYİNE BAKMIŞ’

Öldürülen genç kızın kuzeni Vedat Timuroğlu da, ailenin perişan olduğunu söyleyerek “İki kardeş birbirlerine çok düşkünlerdi. Ağabeyi Ergenekon zamanında hapse atıldığında biz bakmadık ona. Bir tek Ceylan cezaevindeki ağabeyine baktı. Ceylan çok aktif bir kızdı, il dışına çıkardı hep. Aralarında kısıtlayıcı bir durum yoktu” dedi.

'CİNAYETİ BİLMİYORDUM'

Öldürülen Ceylan Timuroğlu ile 5 ay birlikte olduğu öne sürülen Bekir Teker “Onun bana ilgisi olabilir ama ona ‘benim kardeşim’ olduğunu söylemiştim” dedi.

Teker “O gece Erhan beni çağırdığında Ceylan’ı öldürdüğünü bilmiyordum, işim olmasa Erhan’ın yanına gidecektim” diye konuştu.

Kaynak: Vatan / Ceylan Sever