Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, 11 Nisan 2016 tarihinde saat 21.00’de Irak sınırından Türkiye'ye sızmaya çalışan 3 bölücü terör örgütü mensubunun, 2. Hudut Tugay Komutanlığının Han Tepe Üs Bölgesindeki gece görüş sistemleri ile tespit edildiği belirtildi. Çukurca ilçesinin Çağlayan Yağlısu Dere yatağında tespit edilen teröristler, tank atışı ile etkisiz hale getirildi.

DİYARBAKIR'DA 1 PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır Valiliği, Kocaköy İlçesine bağlı Gözebaşı Köyü Karşıyaka Mezrası'nda düzenlenen operasyonda 1 PKK'lı teröristin ölü olarak ele geçirildiğini, 1 işbirlikçinin ise gözaltına alındığını açıkladı.

Diyarbakır Valiliği Lice ve Kocaköy ilçeleri kırsalında düzenlenen terör operasyonlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Lice'nin güneyinde bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadıyla, 11 Nisan 2017 günü saat 20.00’dan itibaren Bayrak-47 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Şirin operasyonunun icrasına başlanılmıştır. Güvenlik güçlerince alınan bir ihbarın değerlendirilmesi neticesinde, Kocaköy ilçesi Gözebaşı Köyü Karşıyaka Mezrasında ikamet eden bir işbirlikçinin evine bölücü terör örgütü mensubu veya mensuplarının geldiği yönünde elde edilen bilgiye istinaden icra edilen operasyon kapsamında, 12 Nisan 2017 günü saat 01.15 sıralarında bir terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiş, 1 terörist işbirlikçisi gözaltına alınarak adli işlemlere başlanılmıştır" denildi.

Kaynak:Milliyet