Kayseri'de anne ve ablasını bıçakla yaraladığı gerekçesiyle hakkında kamu davası açılan sanığa 9 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık İbrahim Ş. (21) ve avukatı, bıçakla yaraladığı annesi Keziban, ablası Yağmur ve babası Arif Ş. ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı katıldı.

İbrahim Ş, savunmasında pişman olduğunu belirterek, tahliyesini talep etti.

Şikayetçi olmadılar

Sanığın annesi, babası ve ablası ise şikayetçi olmadıklarını belirtti.

Mahkeme heyeti, sanık İbrahim Ş'ye bıçakla annesini yaralamaktan 7,5 yıl, ablasını yaralamaktan da 1 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Sanığın ablasını yaralamaktan verilen hapis cezasında "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" kararlaştırıldı.

Keziban ve Yağmur Ş, kararın açıklanmasının ardından mahkeme heyetine, "Bıçaklanan biziz, cezayı siz veriyorsunuz" diye tepki gösterdi. "Bir anlık sinirle yapmış, gencecik adam, ne olacak?" diye tepki gösteren sanığın babası ise mahkeme salonundan polis zoruyla çıkarıldı.

Kaynak:Cnn Türk

Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen İbrahim Ş, 21 Temmuz'da anne ve ablası tarafından Cumhuriyet Mahallesi'ndeki iş merkezinde muayenehanesi olan psikiyatri uzmanına getirilmişti. İbrahim Ş, burada tartıştığı annesini karnından, ablasını da bacağından bıçakla yaralamıştı.