İSTANBUL (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kocaeli Bilişim Fuarı 23-26 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Binlerce sanayi kuruluşu ve onlarca Organize Sanayi Bölgesine ev sahipliği yapan Kocaeli, artık bilişim sektörüyle de birlikte anılıyor. Bacasız sanayi bilişim sektörüne öncülük eden Kocaeli, Gebze’de kurulacak Bilişim Vadisi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 8 yılda 219 binden fazla öğrenciye dağıttığı tablet bilgisayarlarla bilişim kenti olma yönünde emin adımlarla ilerliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kocaeli Bilişim Fuarı, 23-26 Kasım'da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Fuar etkinliğinin yanı sıra konferanslar, paneller, ücretsiz sertifikalı atölyeler ve yarışmaların tek çatı altında düzenleneceği 1. Kocaeli Bilişim Fuarı’nda Türkiye’de teknolojinin geldiği son nokta gözler önüne serilecek. Etkinlikte yerli ve milli projelerin öne çıkarılması ana hedeflerden biri olacak. Özellikle savunma alanındaki milli kurumların katılımıyla bilişimde Türkiye'nin geldiği noktaya dikkat çekilecek.

Akıllı şehirlerden yazılımlara, robotik teknolojiden start-up girişimlere kadar teknolojiye dair tüm unsurların yer aldığı festivalin ana teması "Sanal Gerçeklik" olarak belirlendi. 1. Kocaeli Bilişim Fuarı’nda ilkokul çağından üniversiteye uzanan genç kuşağa ulaşmak, bilişim öğretmenlerinin ufkunu genişletmek ve sektörün önde gelen firmalarını Kocaeli ile buluşturmak amaçlanıyor.

Öte yandan, 1.Kocaeli Bilişim Fuarı kapsamında üç ayrı yarışma da başlatıldı. Yarışmaların içeriği "Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Tabanlı Yenilikçi Uygulamalar Yarışması (SAGYU)", "Kocaeli Kodluyor Yarışması" ve "Mehmet Ali Kağıtçı Yenilikçi Tasarımlar Proje Yarışması" olarak belirlendi.

"Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Tabanlı Yenilikçi Uygulamalar Yarışması"nda (SAGYU) projeleri başarılı bulunan 3 uygulama ödüllendirilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Microsoft iş birliğiyle düzenlenen "Kocaeli Kodluyor Yarışması" ise Kocaeli’ndeki ortaokul öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilecek.

Lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik olan "Mehmet Ali Kağıtçı Yenilikçi Tasarımlar Proje Yarışması"na Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK BİLGEM ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de katkı sunuyor. Yarışmanın en ilginç ödüllerinden biri bilime gönül veren tüm gençlerin hayali olan "CERN seyahati" olacak.

Kasım ayında sonuçlar açıklanırken, dereceye girenler ödüllerini Kocaeli Bilişim Fuarı’nda alacak. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgilere "www.kocaelibilisimfuari.com.tr" adresinden ulaşılabilecek.