Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  taşeron, sözleşmeli veya başka bir statüde çalışan tüm kesimleri aynı çatı  altında değerlendirmeyi planladıklarını belirterek, "Bir bütüncül yapı  oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha  sabır göstersinler, bu sene çözülecek." dedi. 

Best FM'de "Konuşan Türkiye" programına konuk olan Bakan Müezzinoğlu,  kamuda farklı statülerde çalışanların bulunduğunu belirterek, bu konuda hazırlık  içinde olduklarını ifade etti.

Müezzinoğlu, "Biz, taşeron veya sözleşmeli veya başka bir isimle  çalışan tüm kesimlerin aynı çatı altında değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bir  bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz  bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek." diye konuştu.

"1,5 milyon kişilik istihdama destek vereceğiz"

Bakan Müezzinoğlu, istihdam yaratan işverenlere devletin önemli  destekler vereceğine işaret ederek, "Vergi yükünü karşılamak suretiyle işverene  destek olacağız. Bunun adı 'Süper İstihdam Teşviki'dir. Bu kapsamda 1,5 milyon  kişilik istihdama destek vereceğiz." diye konuştu.

"Büyükanne Projesi"ne ilişkin de bilgiler de veren Müezzinoğlu,  vatandaşların projeye ilgisinin yüksek seviyede olduğunu vurguladı.

Projeye kısa sürede 46 binin üzerinde başvuru aldıklarını anlatan  Müezzinoğlu, "Bunların da 11 bin 200'ünde kriterler uygun. Tabii protokoller  imzalandı. Daha sonra bu kriterler daraltılacak mı, farklı bir düzenleme mi  olacak, şubat sonunda karar vereceğiz. Mart başı itibarıyla bu projede startı  vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Milliyet