Queensland ve Yeni Güney Galler eyaletlerinde etkili olan Debbie kasırgasının yol açtığı sellerde 3 cansız bedene ulaşıldı, 3 kişiden ise haber alınamıyor.

Geçen hafta başından itibaren Avustralya'nın Queensland eyaletinde saatte yaklaşık 270 kilometre hıza ulaşan Debbie kasırgası sonrası yaşanan sel sularından yılanlar da kaçıyor. Yılan yakalayıcısı bir adam düzinelerce ölü yılan bulduğunu ve evlerden gelen çağrılar üzerine yaklaşık 20 canlı yılan çıkardığını söylüyor.

Avustralya'da yaşanan felaket 10 binlerce evde elektrik kesintisine neden olmuştu. Kasırganın ardından başlayan yoğun yağışlarda, 10 metreden fazla  yükselen sel, araçları, iş yerleri ve evleri, okulları sular altında bırakmıştı.

Selin çekildiği bölgelerde hasar tespiti ve temizlik çalışmaları sürüyor. Queensland eyaletinin Rockhampton kenti ise yaklaşık 9 metre yükselmesi  beklenen Fitzroy Nehri'nin taşması tehdidiyle karşı karşıya…

Bu yüksekliğin  1954'ten bu yana görülecek en yüksek seviye olduğunu belirten yetkililer, kentte  3 bin ev ve 5 bin 400 mülkün tehlike altında olduğunu belirtiyor.

MİLLİYET