Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Ankara, Manisa, adıyaman, Gaziantep,  Şanlıurfa, Balıkesir, Uşak'ın da aralarında bulunduğu 14 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 


27 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI 

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen 29 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri önceden belirlenen adreslere yaptığı operasyonda Kahramanmaraş merkezde 26, Osmaniye'nin kadirli İlçesi'nde de 1 kişiyi gözaltına aldı.  Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen 27 kişi sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltı kararı bulunan 2 şüphelinin ise arandığı bildirildi.

HATAYA'DA ASKERLERE OPERASYON 
Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda  Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince  Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Ankara, Manisa, Adıyaman, Gaziantep,  Şanlıurfa, Balıkesir, Uşak ve karaman'da belirlenen adreslere eş zamanlı  operasyon düzenlendi.Operasyonda, Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) meslekten ihraç edilen  bir eski üsteğmen, bir eski teğmen, 8 eski astsubay ve 3 eski uzman çavuş  gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu ve örgütün  şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edildi.

 TURGUTLU BELEDİYESİNE OPERASYON

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde,savcılığın FETÖ/ PDY soruşturması çerçevesinde Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugün saat 06.30 sıralarında 5 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda Turgutlu Belediyesi'nin daha önce açığa alınan Yazı İşleri Müdürü M.Y., ihraç edilen İnsan Kaynakları Müdürü A.Ç.,  İşletme ve İştiraklar Müdürü F.K., ihraç edilen Zabıta Memuru İ.K. ve belediye işçisi M.Y. gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.