Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliğinde düzenlenen Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışmasına başvurular sürüyor. 13 Kasım’a kadar başvuruların devam edeceği yarışmaya, tüm amatör ve profesyonel çizerlerin başvuru yapabiliyor.

2008 yılında vefat eden çizer Eflatun Nuri anısına bu yıl ilk kez düzenlenen yarışma ‘İfade ve Basın Özgürlüğü’ teması altında düzenleniyor. Usta çizerin adını taşıyan yarışmaya çizerler en fazla üç eser ile katılabileceği ifade edildi. Katılımcıların son başvuru tarihi olan 13 Kasım’a kadar, eserlerini Konak Belediyesinin şartnamede belirtilen yazışma adresine elden ya da posta ile ulaştırmaları gerektiği ifade edildi.

A4 boyutunda gönderilecek ve çizim tekniği serbest olan karikatürlerin daha önce başka bir yarışmaya katılmış olmaması ve ödül almamış olması şartı da arandığı bildirildi. Bilgisayar ortamında hazırlanan eserlerin çıktılarında sanatçının ıslak imzasının bulunmasının zorunlu tutulduğu dile getirilirken, yarışma karikatürlerinden seçilen eserlerin belirlenen sanat galerilerinde sergileneceği ve bir albümde toplanacağı aktarıldı.

20 Kasım 2017 Pazartesi günü sonuçlarının açıklanması planlanan yarışmanın seçici kurul üyeleri arasında ise Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’in yanı sıra, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, Leman Dergisi Karikatüristi Behiç Pek, Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Karikatürist Sadık Pala, Karikatürist Zafer Güven, Karikatürist Mustafa Yıldız, Karikatürist Ömer Çam, Karikatürist Tufan Selçuk, Gazeteci Yaşar Aksoy yer alıyor. Jüri değerlendirmesinin ardından dereceye giren karikatüristler ödüllerini aralık ayının ilk haftalarında düzenlenecek gecede alacak.

Konak 1. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışmasında dereceye girenlere plaketin yanı sıra para ödülü de verileceği de duyuruldu.