Arnavutköy Tapu Müdürlüğü merkezli yürütülen soruşturma 2015 yılına dayanıyor. Operasyon düğmesine ise geçtiğimiz cumartesi günü basıldı. İstanbul Müdür yardımcısının şaşırtan rüşvet’ savunması
Mali Şube polislerinin şüphelilere yönelik ifade işlemleri dün sabah tamamlandı. Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sevki yapılan şüphelilerden 18’i dün akşam savcılık sorgusu sonrası, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten savcı Burak Olgun, 23 şüpheli için ise tutuklama talebinde bulundu. Gaziosmanpaşa 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin bu sabaha kadar süren ifade işlemleri sonrası karar çıktı.Hâkimlik, 23 şüpheliden 14’ü için tutuklama kararı verdi. Tutuklanmasına karar verilen şüphelilerden 6’sı tapu görevlisi.

MEMURUMDAN RÜŞVET ALMAM

Şüphelilerin hakimlik sorgusunda ilginç ifadeler yer aldı. Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan tapu müdür yardımcısı Y. A.’ya, müdürlük binasında ve toplu taşıma araçlarındaki görüntüler soruldu. Tapu müdürlüğündeki görüntülerden biri 17 Mart 2016 günü saat 06:51’e ait. Görüntüde, tutuklanan tapu memuru Mehmet H., A.’nın çekmecesine beyaz bir zarf bırakıyor. A. ise, aynı gün saat 13:24’te söz konusu zarfı alarak ceketinin sol cebine koyuyor.

PARAYI PANTOLON CEBİNE KOYARIM


Hakim, içinde para olduğu iddia edilen zarfın ne olduğunu sorunca A.’nın yanıtı “M. H. memur olarak çalışan biri. Benim, memurumdan rüşvet almam söz konusu değil. Memurumla yüz göz olmadım. Aramda mesafe vardır. Söz konusu zarfın içinde önemli evrak veya flaş bellek olabilir. Ayrıca ceketimin cebine para cüzdanı koymam. Parayı pantolon cebine koyarım” dedi.

TOPLU TAŞIMADA DA TAKİP SÜRDÜ

A.’ya yönelik takibin toplu taşıma aracında da sürdüğü anlaşıldı. A. ifadesinde, tanıyıp tanımadığı sorulan Ş. K. isimli kişiyi, toplu taşımada yanına gelip oturması sonrası tanıdığını söyledi. Tutuklan tapu memuru S. Ç., ise ifadesinde 29 Nisan 2016 günü görüntüye takılan cebindeki zarfın içinde kimlik, fotoğraf gibi tapuda gerekli evraklar olduğunu öne sürdü. 

MUHTAR SERBEST KALDI
Soruşturma kapsamında gözlatına alınan kişilerden 18'i dün akşam adli kontrol şartı ile dün akşam serbest kaldı. Serbest kalan isimler arasında Sazlıbosna Muhtarı O.T., Arnavutköy Tapu Müdür Yardımcısı D. K. gibi isimler yer aldı.

'DELİLER HUKUKİ DEĞİL' SAVUNMASI

Tapu Müdürlüğü’nde temizlikçi olarak çalışan A. D. ise, imza yetkisinin olmadığını, K. G. ile arasında geçen ‘takipçi parası’ konusunun şaka olduğunu söyledi. Hakimlik ifadesi alınan emlakçıların tamamına yakını, kimseye rüşvet vermediklerini belirtti. Ancak, ilçede emlakçılık yapan E.S., işlerinin hızlı yürümesi için zaman zaman A.D.’ye 200 TL verdiğini belirtti. Bu arada, Mali Polis’in A.D.’yı yönelik takibinin tapu müdürlüğü binası dışında da sürdüğü anlaşıldı. Hakimlik sorgusunda müvekkilleri adına savunma yapan bazı avukatlar ise, yürütülen soruşturmayı eleştirdi. Avukatlar, elde edilen delilerin hukuki olmadığını, ‘rüşvet’ iddiasının zorlama yorumdan ibaret olduğunu öne sürdü.