Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde yaşayan motosiklet tutkunu 52 yaşındaki Namık Kemal Başbay, oyunu kullandıktan sonra Güney Amerika turuna çıktı. Başbay, motosikletiyle yapacağı yaklaşık 40 bin kilometrelik yolculuğun belgeselini de çekecek.
Bodrum Motosiklet Kulübü üyesi Namık Kemal Başbay, bugün yaşadığı Dereköy Mahallesi'yle aynı ismi taşıyan ilkokuldaki 1060 nolu sandıkta oyunu kullandıktan sonra 4 ay sürecek Güney Amerika turuna çıktı. Bahçe mobilyaları satışı yaptığı mağazasını bir süre önce kapattığı belirtilen evli 2 çocuk babası Başbay'ı, 12 ülkede yaklaşık 40 bin kilometre yol katedeceği yolculuğuna okul bahçesinden yakınları ve sevenleri uğurladı. Daha önce de Ortadoğu, Güney Asya ve Pasifik ülkelerini motosikletiyle gezen Başbay, amacının motosiklet tutkusu ve macerasını belgeselleştirmek ve Türkiye ile Bodrum'un tanıtımını yapmak olduğunu söyledi. Hazırlıklarını geçen yıl tamamladığı tura üç hafta önce çıkmayı planladığını ,ancak seçimler nedeniyle yolcuğunu bugüne ertelediğini belirten Başbay şöyle dedi:
"Bir oyun günümüzde ne kadar önemli olduğunun bilincindeyim. 'Bir oy bir oydur' deyip, üç hafta bekledim ve oyumu kullandım. Önce İstanbul'a oradan da Buenos Aires'e uçacağım. Hedefim, mosiklet tutkunlarının izleyebileceği biraz tehlike, biraz da macera dolu güzergahı belgesel haline getirmek" dedi.
Başbay, BMW 800 Advanture motosikletiyle çıkacağı Güney Amerika Kıtası turunu İstanbul Aquvarium sponsorluğunda gerçekleştireceğini de kaydetti.
FOTOĞRAFLI