Alınan bilgiye göre, Adil Öksüz'ün, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının  başlattığı soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Adapazarı ilçesinde  gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen baldızları Belkıs Nur T. (33) ve Seyyide  Öznur Y'nin (19) savcılık sorguları tamamlandı.
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüpheliler, adli kontrol ve  yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.
Belkıs Nur T'nin 17-25 Aralık'tan sonra Bank Asya'da hesabının  bulunduğu, FETÖ bünyesinde faaliyet gösteren Özel Fatih Üniversitesi mezunu  olduğu, Özel Serhateğitim Kurumlarında öğretmenlik yaptığı ve eşi Ökkeş T'nin de  Ankara'da yürütülen 2010KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma  kapsamında tutuklu bulunduğu öğrenilmişti.
Seyyide Öznur Y'nin de Bank Asya'da hesabının bulunduğu ve Özel Fatih  Üniversitesinde Hukuk Fakültesi öğrencisi olduğu bildirilmişti.
Sakarya'da yürütülen soruşturma kapsamında Öksüz'ün, Akyazı ilçesinde  yaşayan kayınpederi Cevat Yıldırım 13 Ağustos'ta, kayınvalidesi Hatice Yıldırım  ise 2 Eylül'de tutuklanmıştı.

4 şüpheli tutuklandı
Öte yandan, soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 5 şüphelinin  savcılık sorgusu tamamlandı.
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden, Adil Öksüz'ün  kayınvalidesi Hatice Yıldırım'ın kardeşi Naciye Alişan ile tekniker Volkan  Oğuzeş, astsubay Yaşar İncioğlu ve fabrika işçisi M.T. tutuklandı, doktor Ş.B.  ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: Milliyet