CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak başkanlığındaki 10 kişilik milletvekili heyeti, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’ni (GAİB) ziyaret etti.
Irak ve Suriye’de yaşanan olumsuzlukların bölgeye etkisini incelemek üzere Gaziantep’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak başkanlığındaki iş dünyası çalışma grubu Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’ni (GAİB) ziyaret etti.
Öztrak başkanlığındaki heyet, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan’la bir araya geldi. GAİB Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmede çalışma grubu heyetine bölgeden gerçekleştirilen ihracat rakamları ve ihracatın durumu hakkında bilgi verildi.
ÖZTRAK: SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ GEREKİR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Irak ve Suriye’deki iç karışıklıkların bölgedeki ihracatı olumsuz etkilediğini belirterek, bu sorunun çözülmesi için projeler hazırladıklarını kaydetti. Öztrak, ihracatçıların ülke ekonomisi için çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerek, ihracatçıların sorunlarının bir an önce çözülmesini gerektiğini savundu.
Öztrak, “Irak ve Suriye’de yaşanan karışıklıklar nedeniyle ihracatta yaşanan olumsuz tabloyu düzeltmek amacıyla başta bu bölgeye yapılan ihracatta ulaşım sorununa çözüm bulunması gerekiyor” diye konuştu.
ÇIKMAZ: SORUNLARIN ORTADAN KALKMASI GEREKİR
Bölge ihracat verileri hakkında CHP heyetine bilgi veren GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Suriye ve Irak’ta yaşanan iç karışıklığın bölge ekonomisi üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verdi.
Çıkmaz, “İhracatçılarımız bölge ülkelerde yaşanan bir takım olumsuzluklara rağmen büyük bir özveri ile çalışarak sorunların üstesinden gelmeye çalışıyor. İç piyasada yaşanan tıkanmalara rağmen Gaziantep ihracat ile bu durumu aşıyor. Gaziantep zaten barışı ihracat ile sağlıyor. İhracatçılarımız her gün bir ülkeye giderek ihracatın daha da artması için çaba sarf ediyor. İhracatın önündeki sorunların kalkması ile ihracat rakamlarımızı daha da üst seviyelere taşıyacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.
KAPLAN: "ZİYARETLER İHRACATÇIYA GÜÇ VERİYOR"
Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan ise iş dünyası çalışma grubunun GAİB’e yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür ziyaretlerin ihracatçılar açısından önemli olduğuna değinen Kaplan, “İhracatçıların sorunlarının dikkate alınmasından dolayı bu tarz ziyaretleri memnuniyetle karşılıyoruz. Irak ve Suriye’de yaşanan karışıklıklar hem insanı boyutu hem de ticari boyutu ile bizleri üzüyor. Bu bölgede yaşanan olumsuzlukların bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz” diye konuştu