Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Mahallesi’ne yapılması planlanan yeni otogar projesini, mahalle halkına anlattı.
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde otogar alanı için ayrılan yerde mülkiyetleri bulunan vatandaşlara yeni otogar projesini anlattı. Çünür Yenişehir’in de şu anda tüm hızıyla devam ettiğini ve bu alan için bugüne kadar belediye olarak yapılan çalışmalarla ilgili olarak da bilgiler aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Mahallesi sakinlerinin şu anda çok şanslı olduklarını ve mahalleye büyük yatırımların yapıldığını hatırlattı.
‘Bu mahallemiz kıymetli, buna bir değer daha katalım dedik’ diyen Günaydın, “mahallede otogar alanı ile ilgili olarak yıllar önce bir imar çalışması yapıldı. Bu otogarın yapımının da zamanı geldi, bu çalışmamızı da zaman geçirmeden hayata geçirmek istiyoruz” dedi.
Başkan Günaydın, “Otogarı tamamladığımızda şehrin yeni merkezi Çünür olacak. Ortak akılla bu işi başarırız. Bunu sağlayamazsak bu iş uzar. Çünür Mahallemizin ve şehrimizin gelişmesini istiyorum. Hizmet için varız. Isparta’mızın iyi bir otogara ihtiyacı var. Burada 162 dönümlük bir otogar alanımız bulunuyor. Bu alanla ilgili projemizi hazırladık, projemizin içerisinde bir yaşam merkezimiz bulunuyor. Mağazalar koyduk, bir kule yapacağız. Restoranlar, dükkanlar yer alacak” diye konuştu.
Arazi sahiplerinin konunun çözümü noktasında isteklerinin ön planda olduğunu ve arazinin istekler doğrultusunda çözüme kavuşturulacağını dile getiren Günaydın, “Arsa karşılığında yapılacak projeden dükkan isteyen vatandaşlarımız oldu. İstemeyenlere parası ödenecek. Hazırladığımız proje yaklaşık 30-35 milyon liraya mal olacak. Vatandaşlarımızın dükkan alması durumunda da belediye ile vatandaşlarımız ortak olmuş oluyor.”
Günaydın, Çünür Mahallesi’ndeki şartların olumlu olması durumunda hemen yatırıma geçeceklerini aksi takdirde yeni otogar alanının bir başka noktaya kaydırılabileceğini de dile getirdi.