Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 3,6 milyon liralık harcamayla yaklaşık 350 esnafın faaliyet gösterdiği Metalsan’da alt yapı ve asfalt işlerini tamamladıklarını söyledi.
Esnafa destek olmak, sırt vermek ve ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun gayret gösterdiklerini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Kocasinan Belediyesi esnaf dostu bir belediye olarak bilinmektedir. Esnaflar için hazırladığı siteleriyle ön plana çıkmaktadır. Esnafın hayatını kolaylaştırmak ve destek olmak Kocasinan Belediyesi’nin genlerinde var" dedi.
Soğuk demirciler olarak bilinen esnaf grubu için tasarlanan Metalsan’ın alt yapı çalışmalarını tamamlayıp esnafın sıkıntılarının giderildiğinin altını çizen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Sitenin bütün alt yapı eksiklerini tamamladık. Ortalama 8 metre genişliğinde olmak üzere siteye ulaşım ve iç bağlantıyı sağlayan toplam 7 km yolun alt yapısını ve asfaltını bitirdik. Belediye olarak yapmamız gereken her şeyi karşıladık, esnafımızın eksiğini giderdik. Alt yapı için 3,6 milyon lira harcama yaptık. Esnafımıza feda olsun, güle güle kullansın, Rabbim bereket ve bol kazanç versin" şeklinde konuştu.
Metalsan ve Kayseri Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç de yaptığı açıklamada, "Esnaf dostu Kocasinan Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. 350 esnafın faaliyet gösterdiği, yaklaşık bin 500 kişinin de çalıştığı Metalsan’da alt yapıyla ilgili bütün eksiklerimizi giderdi. Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" şeklinde görüşlerini ifade etti.