KAHRAMANMARAŞ'ta 2 aylıkken kundakta uyurken yüzüne örtülen eşarbın tutuşması sonucu yüzü tamamen yanan 17 yaşındaki Hülya Demirci, beklediği yüz donörünün bulunmasından önce bozulan psikolojisinin düzelmesini yatarak tedaviyle istiyor.
Merkez Onikişubat İlçesi'ne bağlı Altınova Mahallesi'nde yaşayan 44 yaşındaki Sait ve 34 yaşındaki Ülfet Demirci çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü Leyla Demirci'nin yüzünün tamamı, saçı ve vücudunun ise üst bölümü, 2 aylıkken kundakta uyuduğu sırada üzerine örtülen naylon eşarbın tutuşması sonucu yandı. 15 yaşını doldurmasının ardından yüz nakli yapılmasının önündeki mevzuat engeli ortadan kalkmasıyla kendisine gelen nakil sırasını bağışlanacak donör umuduyla bekleyen Leyla Demirci'nin hayatı, yaklaşık 4 ay önce hastanede MR çekilirken korkup psikolojisinin bozulmasıyla ikinci kez karardı. Eğitimini, lise 1'inci sınıfta yarıda bırakan, hayatını korkuyla ve sürekli bayılarak geçiren Leyla Demirci, beklediği yüz naklinden önce hastanede yatarak tedaviyle psikolojisinin düzelmesini istiyor. 16 yaşını doldurduktan sonra adını yazdırdığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde bağışlanacak donörle kendisine yüz nakli yapılmasını bekleyen Leyla Demirci, yetkililerden yardım istedi.
HEMŞİRE OLMAK İSTİYOR
İnsanların kendisinden korktuğunu ve bir an önce iyileşerek hemşire olmak istediğini sabırsızlıkla beklediğini belirten Leyla Demirci, zor günleri geride bırakmak istediğini söyledi. Açıklama yaparken bile sık sık bayılan Demirci, iyilik yapmak istediğini anlatarak, şöyle dedi:
"Ben iyileşmek istiyorum, bu dertten kurtulmak istiyorum. Buna bir çare istiyorum. Hemşire olacağım, hastaları iyileştireceğim, yardımseverlik yapacağım ama önce kendim iyi olacağım. Okulumu lise 1'inci sınıfta hastalığım için bıraktım. Okula devam edemiyorum, iyi olursam devam edeceğim. MR'dayken korktum ben, korkuttular beni. Gitmediğim yer kalmadı. Doktor doktor dolaştık bir şey bulamadılar, ilaçları boşuna kullanıyorum. Yetkililer bana yardım etsin. Allah'ım bana yardım et, dertlerimi al diyorum. Namaz kılmak istiyorum ama kılamıyorum. " dedi.
ANNESİ GÖZYAŞLARIYLA YARDIM İSTEDİ
Leyla Demirci'nin annesi Ülfet Demirci, bağışlanacak donörü umutla beklerken kızının psikolojisinin bozulduğunu kaydederek, yetkililerden gözyaşlarıyla yardım istedi. 4 çocuk annesi Demirci, aile olarak zor günler yaşadıklarını ifade ederek, "Kızım 2 aylıkken yanmıştı. Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne nakil için başvurduk, haber bekliyoruz. Şimdi bir de bu hastalığı ortaya çıktı. Yaklaşık 4 aydan beri sürekli bayılıyor. Kızımın iyi olmasını istiyorum ben. Sağlık Bakanlığı'ndan, yetkililerden en azından bu hastalığının geçmesi, psikolojisinin düzelmesi için yatarak tedavi talep ediyorum. Şu anda sadece psikolojisinin düzelmesini istiyorum" diye konuştu.
BABA: KADEŞLERİNİ DE RAHATSIZ EDİYOR
Baba Sait Demirci ise, kızının 3 aydan bu yana bozulan psikolojisi nedeniyle kardeşlerini de rahatsız ettiğini kaydederek, şunları söyledi:
"Yaklaşık 3 aydan bu yana kardeşlerini de rahatsız etmeye başladı. Gece uyumuyoruz. Kaçıp gidiyor, durduramıyoruz. Yetkilerden kızımın hastanede yatarak tedavi edilmesi için yardım bekliyoruz. 24 saat bir kişinin sürekli ilgilenmesi gerekiyor. Şimdi nakil bekliyor ama önce bu hastalığını yenmesi gerekli."

FOTOĞRAFLI