SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun İl Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Alaettin Bayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'a yönelik iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bayrak, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Samsun Milletvekili adayı Şaban Sevinç'in, Bakan Kılıç ile Karaaslan'ı hedef alan bazı iddialar ortaya attığını belirtti.

Söz konusu bu iddialarla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından açıklama yapma zorunluluğu doğduğunu aktaran Bayrak, şunları kaydetti:

"Sayın Sevinç’in gazete haberlerine dayanarak dile getirdiği söz konusu iddialar tümüyle gerçek dışıdır. Seçime az bir süre kala gerçek olmayan mesnetsiz iddiaların ısıtılarak yeniden gündeme getirilmeye çalışılması çok manidardır. Bu iddialar malum gazeteler tarafından daha önce de gündeme getirilmiş, gerek sayın Bakanımız gerekse de sayın Genel Başkan Yardımcımız tarafından defalarca tekzip edilmiş ve yargı yoluna başvurulmuştur. Hatta iddia sahiplerinden biri olan Cumhuriyet Gazetesi’nde mahkeme kararıyla 7 Ekim 2015 tarihinde tekzip yayınlanmış, buna rağmen Sayın Sevinç iddiayı yeniden gündeme taşımaya çalışmıştır. Kaldı ki Sayın Sevinç’in bu iftirayı atarken, Sayın Bakanımızın ailesini, özellikle de Samsun'a büyük hizmetler vermiş dedesi rahmetli İlyas Kılıç'ı gündeme getirmesi ahlak ve edep dışıdır. Sayın Sevinç'in amacı Samsun'da her geçen gün başarı grafiği yükselen AK Parti'yi engellemeye ve yıpratmaya çalışmaktır."