Kaza akşam saatlerinde D-100 Karayolu Bolu Dağı Darıyeri Hasanbey köyü mevkiinde gerçekleşti. Alınan bilgilere göre, Ahmet E.’nin kullandığı 31 AAF 769 plakalı yolcu otobüsünün, sürücüsünün henüz belirlenemediği 14 AB 476 plakalı traktörle çekilen Habib İpekçioğlu idaresindeki arızalı ve plakasız traktöre arkadan çarptığı belirtildi. Çarpmanın etkisiyle kontrolsüz bir şekilde geri geri gitmeye başlayan otobüsün şarampole düşerek yan yattığı ifade edildi. Kazada traktör sürücüsü Habil İpekçioğlu yaşamını yitirirken, otobüste bulunan 13 yolcu ise yaralandı. 

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Yarım ekibinin sevk edildiği belirtildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla Düzce ve Bolu’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaşamını yitiren traktör sürücüsünün yakınlarının ise sinir krizi geçirdiği görüldü. 

Öte yandan otobüste bulunan bazı yolcular eşyalarını bagajlardan çıkartarak yol kenarında bulunan boş alanlara çıkarken, bazı yolcuların ise yan yatan otobüsün içine girerek eşyalarını almaya çalıştığı görüldü. Kırık camlardan otobüse giren yolculardan bazıları eşyalarını çıkarmayı başardı. Bir yolcu ise otobüsün bagajından kafes içinde bulunan kuşunu güvenli yere çıkartmak için uzun süre mücadele etti. 

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. Arızalı traktörü çeken ve kazadan sonra olay yerinde bulunamayan traktörün sürücüsünün tespit edilmesi için çalışma başlatıldığı ifade edildi