Muhammet KAÇAR/RİZE, () – SPOR Toto Süper Ligde 6'ncı hafta sonunda ligin yenilmeyen tek takımı unvanlı Çaykur Rizespor, 15’inci sezonunu geçirdiği lig tarihi boyunca ilk kez böyle bir başarı elde etti.
Süper Lig’de 15’inci sezonunu geçiren Çaykur Rizespor, en iyi başlangıç yaptığı 2003-2004 sezonunda 6 maçta 8 puan, 2004-2005 sezonunda 6 maçta 11 puan, 2013-2014 sezonunda ise 6 maçta 13 puan topladı. Ancak yeşil mavili takım, en fazla 4’üncü hafta sonunda mağlubiyetle tanışan taraf oldu.
Bu sezon 6 hafta sonunda 2 galibiyet ve 4 beraberlikle 10 puan toplayan Çaykur Rizespor, ligde yenilmeyen tek takım olma unvanını elde etti. Yeşil mavililer, lig tarihi boyunca ilk kez böyle bir başarı elde etti.
EKSİK KADROYLA GERİ DÖNÜŞÜ BAŞARDI
Bu sezon geriye düştüğü ve 10 kişi kaldığı Medicana Sivasspor maçında beraberliği yakalayan Çaykur Rizespor, 9 kişi kaldığı Kasımpaşa maçında uzatma dakikalarında penaltı golüyle yine beraberliği yakalamayı başardı. Yeşil mavililerin başarısında gol krallığı yarışında 5 golle zirveyi paylaşan yeşil mavili takımın forvet oyuncusu Leonard Kweuke’nin büyük payı oldu.
"UNVANIMIZI KORUYACAĞIZ"
Çaykur Rizepor Basın Sözcüsü Aykut Ferah, iyi başlangıç yaptıkları ligde 6 hafta sonunda yenilmeyen tek takım olmalarının kendileri için sevindirici olduğunu söyledi. Kasımpaşa maçında eksik kalmalarına rağmen takımın mücadele gücünün son derece üst seviyede olduğuna dikkat çeken Aykut Ferah, şöyle devam etti:
"Takımımız eksik kalmasına rağmen sahada çok iyi mücadele etti, rakibe karşı baskılı oynadı. Sonucunda beraberliği yakalayarak hedeflediğimiz 1 puanı almış olduk. Oyuncularımız takım ruhunu ortaya koydu. Şimdi önümüzde zorlu Bursaspor maçı var. İki önemli oyuncumuz bu maçta olmayacak. Ancak tecrübeli bir kadromuz var. O oyuncuların yerine mücadele edecek futbolcularımızla birlikte taraftarımızın da desteği ile yenilmezlik unvanımızı sürdürmeyi hedefliyoruz."
Karşılaşmanın hakemi Deniz Çoban’ın maçın sonunda 2 takım adına verdiği hatalı kararlardan dolayı özür dilediğini hatırlatan Aykut Ferah, "Ne yazık ki bu maçta hakem hataları 2 taraf için de geçerli olacak şekilde ön plana çıktı. Bir hakem kendi adına öz eleştiri yaptıktan sonra bizim eleştiri yapacak bir tarafımız yok. Kendi kendini eleştirerek öz eleştiri yapmış" dedi.
4 OYUNCUYA MİLLİ DAVET
Çaykur Rizespor’un 4 yabancı oyuncusu ülkelerinin A milli takımlarına davet edildi. Yeşil mavililerde Leonard Kweuke Kamerun, Ousmane Viera Fildişi Sahilleri, Godfrey Oboabona Nijerya, Dhurgham lsmael ise Irak A milli futbol takımlarına davet edilen oyuncular oldu.

FOTOĞRAFLI